El lideratge es torna a escapar

Dos gols d’Eloy Gila permeten a un sòlid Cornellà profanar Prada de Moles davant un FC Andorra que no ha sabut en cap moment del duel trobar la forma de fer mal als del Baix Llobregat

Bover intenta superar dos rivals del Cornellà.
Bover intenta superar dos rivals del Cornellà. FC Andorra

Per segon cop, el lideratge se li ha escapat a l’FC Andorra. I, en aquest cas, encara ha fet més mal. Els tricolors han perdut la condició d’invictes a Prada de Moles després de ser superats per un Cornellà molt sòlid en defensa i, sobretot, efectiu a l’hora de transformar en gol les seves ocasions. Eloy Gila, amb dues dianes gairebé idèntiques, ha estat el botxí.

Eder Sarabia ha apostat per un onze molt renovat en comparació al de dissabte passat. Així, ha donat l’alternativa a jugadors que, fins ara, havien tingut pocs minuts amb ell, com Marchán, Sergi Serrano o el porter Bañuz. I això s’ha notat en els minuts inicials, amb un joc relativament menys fluid que el d’anteriors duels, tot sigui dit, culpa en part del treball defensiu d’un Cornellà sempre incòmode. Els del Baix Llobregat, de fet, han estat els qui han llançat el primer avís, tot just al minut 1, amb un xut d’Álex Moreno des de la frontal ben aturat per Bañuz.

La resposta l’ha donat, al 7’, un actiu i voluntariós Sergi Serrano. L’ex del Sant Andreu, titular per primer cop amb el conjunt tricolor, ha marxat de la defensa en una bona acció individual, però el seu xut des de la corona de l’àrea, ha marxat desviat.

L’Andorra ha apostat, novament, per tenir la pilota i dominar. No ha estat, però, tan senzill com en anteriors duels. El Cornellà, ferm en defensa i amb una pressió intensa, ho ha posat complicat i,a més, ha estat capaç de muntar atacs ràpids un cop tenia la pilota. En un d’aquests, ha arribat el 0-1. Al minut 19, passada llarga per banda cap a Agus que, amb tot el temps del món per pensar, ha centrat des de la dreta perquè Eloy Gila, sol a la petita, rematés el gol.

Carlos Martínez xuta el penal que ha significat l'empat.

L’Andorra ha intentat reaccionar i a poc a poc ha aconseguit millorar el seu joc i, sobretot, començar a apropar-se amb perill a la porteria de Juanma. En el 29’, un defensa visitant ha tocat la pilota amb la mà dins l’àrea tallant un intent de paret i l’àrbitre no dubtat a marcar penal. Carlos Martínez no ha fallat, tot i que el porter rival li han encertat la direcció del xut i, fins i tot, ha arribat a fregar la pilota. L’empat pujava al marcador.

El tram final del segon temps ha estat clarament tricolors. Més domini, més control i, també, ocasions. Carlos, amb un mà a mà amb Juanma que el porter ha sabut tapar bé, i Bover, amb un xut desviat, han estat molt a prop d’anotar el segon.

Després del descans, l’Andorra ha sortit amb ganes de tancar el rival a la seva àrea i ho ha fet durant una bona estona, tot i que sense generar opcions clares de gol. I, en canvi, en una de les primeres vegades que el Cornellà sortia de la cova, s’ha repetit la història: centrada d’Agus i rematada, de cap en aquest cas, d’Eloy Gila, al fons de la xarxa. Novament, els tricolors es trobaven per sota en el marcador.

Després del gol, el Cornellà ha tingut el tercer en botes de Pablo Fernández i Maxi, però, afortunadament per a l’Andorra, no han estat encertats. A partir d’aquí, els tricolors han tornat a agafar el domini, però de forma estèril. Tenien la pilota, sí; però els ha costat molt trobar la forma d’arribar a l’àrea d’un rival molt ben plantat al terreny de joc, amb suports continus entre companys i poques concessions.

Sergi Serrano prova un xut des de la frontal.

Ha hagut d’esperar l’Andorra fins al minut 82 per tenir l’opció més franca del segon temps. Ara bé, ha estat claríssima. Una passada llarga ha deixat Carlos sol davant Juanma. El seu xut ha marxat fregant el pal.

Ha estat, també, la darrera oportunitat dels tricolors d’evitar la primera derrota com a locals de la temporada que encara podria haver estat més dura sense la bona intervenció de Bañuz al minut 88, salvant el mà a mà amb Ontiveros. Amb el resultat, la primera desfeta també amb Eder Sarabia a la banqueta, l’Andorra es manté en segona posició. Tocarà, però, refer-se amb la visita al cuer, l’Olot, el pròxim diumenge.

FITXA TECNICA

Camp: Prada de Moles.
FC ANDORRA (1): Bañuz, Loureiro, Borja (Martí Vila, 72’), Gaffoor, Pedraza, Marchán (Aguado, 89’), Bover (Iker, 65’), David Martín (Pau, 72’), Saverio, Carlos Martínez i Serrano (Riverola, 65’).
UE CORNELLÀ (2): Juanma, Estellés, Pol Moreno, Agus, Borja, Dorca, Presa, Eloi, Pablo Fernánez (Ontiveros, 74’), Álex Serrano (Pla, 74’) i Víctor (Max, 61’).
Àrbitre: Sánchez Villalobos (Andalusia). T.G.: Pedraza, Riverola /-.
Gols:  0-1, Eloi Gila (19’). 1-1, Carlos Martínez, pen. (30’). 1-2, Eloy Gila (57’).

Sarabia: “L’eficàcia ha estat determinant”

L’entrenador tricolor, Eder Sarabia, tenia clar, després del partit, la clau de la derrota del seu equip: “L’eficàcia ha estat determinant”. I és que, ha remarcat, el Cornellà “ha estat més encertat” i, en canvi, “a nosaltres ens ha faltat control”. Ha remarcat que els seus homes han tingut més la pilota, però ha admès que “no per a fer mal”. Sobre l’alineació, ha indicat, amb fins a sis canvis amb relació a la del dia del Nàstic, ha argumentat que “tinc una plantilla i he pensat que era el millor havent jugant dissabte”.