Jornada meritòria dels fondistes Del Rio i Grioche

Els dos joves esquiadors de la FAE han competit a la Copa del Món de Goms, a Suïssa

Comentaris

Gina del Rio ha hagut de remuntar moltes posicions.
Gina del Rio ha hagut de remuntar moltes posicions. FAE

Els joves fondistes Gina del Rio i Quim Grioche han competit avui a l’última cita de la Copa del Món de Goms, a Suïssa, amb bons resultats per als dos. Del Rio ha estat setzena i Grioche trenta-unè després de les respectives curses de cinc i deu quilòmetres ‘mass start’.

A la cursa femenina, amb 55 corredores, Del Rio ha estat la setzena en meta amb un crono de 15.03,3, a 1.05,3 de la guanyadora, l’alemanya Helen Hoffmann, que s’ha imposat amb 13.58,0. A més, Del Rio ha estat la cinquena d’entre les U18 fent una cursa molt bona en què des de l’inici ha anat a per totes i s’ha situat entre les cinc primeres.

Però una topada l’ha deixat sense un esquí, amb la qual cosa ha hagut d’aturar-se, mentre veia com li passaven totes les corredores. Després, en reincorporar-se, no ha perdut la cara a la cursa i ha anat remuntant en una cursa molt bona, fins a arribar en un meritori setzè lloc a la meta.

Quim Grioche CE Mass Start 10km Goms 01
Quim Grioche (206) en ple esforç a Goms.

Per la seva part, Grioche ha competit als deu quilòmetres, on ha estat trenta-unè entre els 93 participants. La cursa l’ha guanyat el francès Mathis Desloges amb 24.42,5, mentre que l’andorrà ha arribat a meta amb 26.47,4, a 2.04,9 després d’una carrera en què ha estat tota l’estona lluitant entre el top30.

El tècnic de tots dos, Xabier del Val, ha explicat que “Gina ha fet una molt bona sortida, s’ha situat cinquena. Després ha tingut un ensurt amb alguna topada amb una altra esquiadora, i se li ha obert la fixació de l’esquí, ha hagut d’aturar-se, fer mitja volta, i s’ha quedat en el quilòmetre 1, d’anar cinquena a última o penúltima. Després ha fet una molt bona carrera, ha remuntat moltes posicions i ha estat setzena a un minut del cap de carrera, la qual cosa està molt bé. Cal destacar que quan li ha passat això de l’esquí no s’ha enfonsat, sinó que ha tingut un comportament molt bo”.

De Grioche, Del Val n’ha comentat que en “Quim ha competit molt millor que el divendres, ha estat lluitant en el top30 durant tota la cursa. Finalment ha estat 31è però cal destacar que la seva actitud en carrera ha sigut de lluitar-ho més, i amb sensacions millors per a les pròximes curses”.

Etiquetes

Comentaris

Trending