L’Inter d’Escaldes denuncia una campanya en contra seva

El club i Ildefons Lima neguen qualsevol intent d’arranjar partits i anuncien accions per aclarir la “manipulació” de què es consideren víctimes

L'Inter d'Escaldes nega les acusacions d'intentar arreglar partits.
L'Inter d'Escaldes nega les acusacions d'intentar arreglar partits. Inter d'Escaldes

L’Inter d’Escaldes i el seu jugador Ildefons Lima han negat de forma rotunda que hagin participat en un intent d’arreglar el resultat dels partits de Lliga i Copa Constitució contra l’UE Sant Julià. Des de l’entitat, es considera que aquestes acusacions “són falses i mancades de fonament” i les veuen com a part “d’una manipulació i una estratègia en contra seva”. A la vegada, avancen la voluntat d’instar a les “accions legals” que siguin necessàries “per investigar aquesta falsa acusació”.

El club escaldenc ha sortir al pas de les informacions aparegudes els darrers dies i que han derivat en la presentació per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) d’una denúncia davant el cos de policia. Ho ha fet mitjançant un contundent comunicat que no només signa l’entitat sinó també un dels seus jugadors més destacats, l’internacional Ildefons Lima. En ell “volen posar de manifest que les acusacions de suposat frau aparegudes els darrers dies (...) són absolutament falses i mancades de tot fonament”.

El club recorda que en el partit contra el Vall Banc Santa Coloma, el Sant Julià va presentar una alineació “encara més inferior”, fins i tot amb un porter fent de jugador de camp

Així, deixen clar que “l’Inter Club Escaldes i el Sr. Lima no han participat de cap pacte, acord o arranjament amb cap equip, per assolir objectius esportius” i lamenten que aquestes afirmacions “afecten greument l’honor, la probitat i la imatge dels esportistes en general i dels clubs de futbol d’Andorra”. També recorden que l’acusació es basa “sobre una suposada alineació per part de l’UE Sant Julià inferior al seu potencial per a, presumptament, afavorir l’Inter Club Escaldes”.

És en aquest punt on el comunicat remarca que en el partit anterior contra el Vall Banc Santa Coloma, els lauredians “van presentar una alineació encara més inferior amb, inclòs, un porter jugant la totalitat del partit com a jugador de camp”. En tot cas, indiquen, “les alineacions corresponen a opcions tàctiques del Sant Julià i sota cap concepte responen a acords o arranjaments de partits, acusació que refutem en rotund”.

Des del club escaldenc es demanen, en una pregunta per a la qual semblen tenir clara la resposta, “si les falses acusacions formulades podrien formar part d’una manipulació i una estratègia per atemptar contra l’Inter i els seus esportistes”. Davant d’això, avancen que “instarem les accions legals escaients a fi de que s’investigui degudament aquesta falsa acusació”.

També remarquen que “no tolerarem que es posi en dubte la integritat dels esportistes del sector futbolístic d’Andorra per part de tercers amb l’únic objectiu d’atemptar, semblaria, contra l’Inter Club Escaldes”. A la vegada, recorden que fa uns dies l’entitat va ser objecte d’una reclamació per alineació indeguda de la qual, denuncien, van tenir informació abans per la premsa que no pas des de la FAF. Sobre aquesta, indiquen, de seguida es va “constatar la nul·la fonamentació”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending