Ilde Lima lliura al museu de la FIFA la samarreta del seu darrer partit internacional

El jugador ha estat rebut pels responsables en un acte gairebé solemne i protocolari a l'edifici de la ciutat suïssa de Zuric

Comentaris

Ilde Lima lliura la samarreta a un responsable del museu FIFA.
Ilde Lima lliura la samarreta a un responsable del museu FIFA. AFAFUTAND

Ilde Lima ha fet entrega al museu de la Federació Internacional de Futbol (FIFA) de la samarreta que va portar en el seu darrer partit amb la selecció contra Liechtenstein. Aquest acte ha coincidit amb el lliurament de la samarreta que Ruud Gullit va portar en el seu últim matx amb la selecció dels Països Baixos.

Lima ha estat rebut pels responsables del museu i l'acte ha tingut un caràcter molt solemne amb els empleats amb guants i tractant la samarreta com si fos una relíquia. Hi ha, almenys, una samarreta de cada selecció però són molts els jugadors que n'han fet donació. L'edifici que està ubicat a Zuric es va inaugurar el febrer del 2016 i compta amb 3.000 metres quadrats i té més de 1.000 objectes, entre ells el trofeu original de la Copa del Món. Com a curiositat, i entre les samarretes de les seleccions, n'hi ha una d'un equip, el Club Atlético Kimberley argentí.

En el partit del mundial d'Argentina 78, França s'enfrontava amb Hongria i la seva samarreta era molt semblant a les dels rivals, cosa que podria confondre l'àrbitre, els jugadors i els espectadors de televisió en aquell campionat que va ser el primer dels aparells en color. Els francesos van jugar amb les samarretes del Kimberley, un modest equip, que eren verdes i blanques. En el museu hi ha altres joies com el carnet de notes de l'àrbitre del partit dels quarts de finalk de la Copa del Món 1966 entre Anglaterra i Argentina, o l'intercomunicador que va utilitzar l'àrbitre assistent que va provocar l'expulsió de Zinedine Zidane en la final del mundial del 2006 entre França i Itàlia.

Hi ha llibres, vídeos, documents i figures com els ninots de vudu amb agulles per intentar perjudicar els adversaris, fotografies històriques com les dels estadis d'Etiòpia a la dècada dels seixanta o la rebuda multitudinària a la selecciò txeca que es va proclamar subcampiona del món l'any 1934 perdent la final contra Itàlia.

Comentaris

Trending