Homenatge del MoraBanc a Elena Sans i Alfons Drets per dues vides dedicades al bàsquet

En els prolegòmens del duel de LEB Or de diumenge davant l’Albacete, se’ls nomenarà socis d’honor de l’entitat tricolor per la seva vida dedicada a l’esport de la cistella

Elena Sans i Alfons Drets.
Elena Sans i Alfons Drets. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc retrà homenatge el diumenge, aprofitant els prolegòmens del duel contra l’Albacete, a Elena Sans i Alfons Drets, dues persones que porten tota la vida dedicats al bàsquet. En l’acte se’ls nomenarà socis d’honor del club. Cal recordar que tots dos encara es troben lligats, als seus 73 i 74 anys respectivament, a l’esport de la cistella, en aquest cas via BC Escaldes.

Com ha explicat l’entitat tricolor, Sans i Drets, nascuts al barri barceloní de Sants, es van casar el 1973. Cinc anys després, Joan Todolí els va convèncer per venir a Andorra a fer bàsquet. Sans havia estat jugadora de primera divisió a Espanya.

Un cop al país, tots dos van viure una etapa molt intensa al Bàsquet Club Andorra. Drets, a la directiva; Sans primer com a jugadora i després com a entrenadora. Va ser tota una pionera de l’esport femení al Principat.

Tots dos van fundar el 1995 el BC Escaldes. L’entitat se centra en l’esport de base i avui dia continua ben viva. Amb ells dos, Sans i Drets, sent encara l’alma mater d’un dels bressols del bàsquet a Andorra. 

Comentaris

Trending