El Fuenlabrada també fa avergonyir el MoraBanc (91-78)

Els madrilenys han arribat a dominar per 26 punts de marge a un conjunt andorrà que ha aconseguit remuntar gràcies a l’empenta del temporer Arteaga però s’ha mostrat massa dèbil

Eyenga esmaixa la cistella del MoraBanc davant la impotència de Diagne.
Eyenga esmaixa la cistella del MoraBanc davant la impotència de Diagne. a. pacheco / acb photo

No només el Madrid és capaç d’apallissar el MoraBanc, en aquest inici de temporada, també el Fuenlabrada pot fer avergonyir els andorrans. Fins a 26 punts de marge han tingut els madrilenys, que durant molta estona, i gràcies als triples, han dominat a pler. De fet, només la grapa del temporer Víctor Arteaga, a cavall del tercer i el quart període, ha permès connectar els d’Ibon Navarro en un partit que tenia perdut però no n’hi ha hagut prou.

Cert que ha protagonitzat el MoraBanc un parcial de 0-17 que ha situat l’equip a només cinc punts del conjunt que entrena el català Josep Maria Raventós, altament encertat aquest diumenge des de la línia de més enllà dels 6,75. Però els andorrans, que continuen sense saber què és guanyar aquest curs i mostrant unes sensacions més aviat dolentes, no han pogut ni molt menys aguantar la tensió positiva. Especialment al darrere, clarament superats per Armand, Meindl, Cheatham i companyia. Derrota dura i posició momentània de descens.

I això que dos dels homes dels quals més s’espera i més apagats han estat en aquest inici de curs, Codi Miller-McIntyre i Drew Crawford han estat els protagonistes de l’arrencada andorrana. Amb el permís de Diagne. Ara, tot plegat ple d’individualisme i moltes badades defensives. Sort encara que tampoc el Fuenlabrada ha fet grans esforços defensius. I això s’ha traduït en una alta anotació durant el primer quart, amb constant alternances en el domini en el marcador (de 13-8 a 13-16 i després fins a 19-16).

Codi Miller-McIntyre intenta esmaixar.
Codi Miller-McIntyre intenta esmaixar. A. Pacheco / ACB Photo

Serien els madrilenys els que han tingut el marge favorable més elevat, de fins a cinc punts. De fet, després d’una bona jugada en els darrers compassos del primer període de Meindl, el Fuenlabrada s’ha situat amb un 25-20 que Noua ha pogut atenuar amb un triple de molta sort. El segon quart no ha començat gaire millor per al MoraBanc, que a sobre tenia un Clevin Hannah molt desdibuixat. Fora de partit. Un parcial de 7-0 d’entrada (32-23) ha obligat Ibon Navarro a aturar el partit i demanar temps mort.

La reacció ha trigat, perquè el Fuenlabrada, altre cop gràcies a un triple d’Armand, ha eixamplat una mica més les distàncies. Una esmaixada de Sergi Garcia després de recuperar una pilota i un bàsquet de Crawford han tallat la sagnia (35-27). Però ha estat només un miratge. Perquè a cop de triple els madrilenys han anat sotmetent el MoraBanc, per distanciar-se de manera molt perillosa el conjunt de Josep Maria Raventós (46-27). Triples locals, pèrdues visitants. I el Fuenlabrada jugant gairebé a pler per a desesperació de Navarro.

RS391850  APB FUENAND 55
Víctor Arteaga, el millor del MoraBanc, defensa Leo Meindl.

Només iniciar-se la segona part, la diferència local s’ha disparat fins als vint punts (51-31). Al cantó andorrà no sortia res de res. El Fuenlabrada ha anat fent la seva, sense gaire oposició tricolor. Armand, Cheatham i dues esmaixades seguides madrilenyes (Eyenga i Alexander) han evidenciat més encara la superioritat local (63-40). Les diferències han anat incrementant-se davant la desesperació d’Ibon Navarro i companyia (69-43). Faltaven un parell de minuts per al final del tercer quart.

I després de molts minuts de somnolència, ha semblat despertar el MoraBanc. Potser per la vergonyeta, potser per una certa confiança i relaxament madrilenys, i amb Víctor Arteaga com un dels esperonadors, l’Andorra ha tingut una reacció fulgurant. Un parcial de 0-17 ha posat dins del partit totalment els tricolors (70-63). L’ala-pivot temporer del MoraBanc, després d’un 2+1 ha deixat el marcador en un cada cop més ajustat 73-68. Meindl, com Cheatham abans, ha trencat amb un triple la remuntada.

RS391607 J03 CJB BKN Firmar acb Photo   A Pacheco
Moussa Diagne envoltat de rivals.

L’exterior italo-brasiler i l’interior americà han donat un respir al seu equip tot i que Víctor Arteaga es resistia a tòrcer el braç. Després que el MoraBanc hagués posat la por al cos del Fuenlabrada, els madrilenys han tornat a agafar un coixí de punts a favor, en gran part basat tot plegat en el triple, per confirmar un triomf que deixa l’Andorra amb zero victòries després de tres jornades. Els d’Ibon Navarro no saben encara què és guanyar.URBAS FUENLABRADA (91): Armand 25, Alexander 5, Meindl 18, Eyenga 4, Cheatham 18 -cinc inicial-, Emegano 8, Ristic 6, Samar 2, Bagayoko 1, Novak 2, A. López 3. 12 de 19 tirs lliures; 16 de 35 llançaments de dos punts; 16 de 32 triples; 42 rebts (28+14) i 21 faltes.

MORABANC ANDORRA (78): Hannah, Miller-McIntyre 12, Crawford 12, Noua 3, Diagne 4 -cinc inicial-, Morgan, Garcia 4, Tunde 6, Jelinek 11, Paulí 9, Arteaga 15, Nakic 2. 10 de 16 tirs lliures; 28 de 56 llançaments de dos; 4 de 17 triples; 35 rebots (23+12); 20 faltes; eliminat: Hannah

Àrbitres: Hierrezuelo, Caballero, Baena

Parcials: 25-23; 49-31; 70-52; 91-78 

Comentaris (2)

Trending