La FIS oficialitza els quatre aspirants a organitzar els Mundials d’esquí alpí del 2027

Finalitzat el termini per presentar les candidatures, Andorra tindrà com a rivals les estacions de Crans Montana, Garminsch-Partenkirchen i Narvik

Ambient a la pista de l'Àliga el 2019.
Ambient a la pista de l'Àliga el 2019. GRANDVALIRA

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha oficialitzat que, finalment, seran tres els rivals d’Andorra en la cursa per organitzar els Mundials del 2027. Així, a banda de Soldeu, lluitaran per aconseguir ser l’escenari de la cita esportiva les estacions de Crans Montana, a Suïssa; Garminsch-Partenkirchen, a Alemanya; i Narvik, a Noruega. La pròxima gran data del procés és l’1 de setembre, quan caldrà presentar un ampli informe amb tots els detalls de la proposta.

La cursa per organitzar els Mundials d’esquí alpí del 2027 ja ha començat. I ho fa amb quatre candidats, com ja s’esperava. La FIS ha fet oficial el nom dels quatre aspirants que, com ha remarcat el seu president, Franco Kasper, ofereixen “una gran diversitat i qualitat”. Així, ha destacat que “cadascun aporta el seu propi conjunt de fortaleses i experiència i sabem que qui sigui escollit farà un excel·lent treball”.

Ambient a la pista de l'Avet, el 2019, durant la celebració de la Copa del Món.

Relacionat

Andorra aspira a organitzar els Campionats del Món d’esquí alpí del 2027

Com s’esperava, seran tres els rivals de Soldeu en aquesta cursa, tots ells de nivell. Així, als Mundials del 2027 també hi aspiren dues estacions de renom dels Alps com són la suïssa Crans Montana i l’alemanya Garmisch-Partenkirchen. A elles s’ha sumat la noruega de Narvik.

La primera etapa de la carrera comença ara i s’allargarà fins a l’1 de setembre. Serà llavors quan s’hagi de presentar una proposta concreta, seguint el qüestionari facilitat per la FIS. En ella s’hauran de detallar aspectes com els plans d’organització esportiva, les instal·lacions on es farien les competicions, la capacitat de tenir voluntaris, punts de sostenibilitat mediambiental, opcions d’allotjament o finançament, entre altres. Posteriorment, la federació internacional farà reunions individuals amb cada aspirant que, després, hauran d’acabar de perfilar definitivament la seva oferta. Tota la documentació es farà pública l’abril del 2022.

L’elecció definitiva tindrà lloc en el Congrés Internacional d’Esquí que s’ha de celebrar a finals de la primavera de l’any vinent, previsiblement al maig. Allà cada candidatura podrà presentar el projecte i, posteriorment es votarà qui organitza els Mundials.

Etiquetes

Comentaris

Trending