La FIFA descarta actuar contra el president de la FAF pel ‘cas Ilde Lima’

La federació anuncia que el màxim organisme futbolístic internacional que les acusacions que feien el jugador conjuntament amb l’Associació de Futbolistes Espanyols han estat desestimades

Fèlix Álvarez ha conegut recentment que la FIFA descarta actuar en contra seva.
Fèlix Álvarez ha conegut recentment que la FIFA descarta actuar en contra seva. Toni Solanelles

La FIFA no actuarà contra el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Àlvarez, pel denominat ‘cas Ilde Lima’. El jugador andorrà i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) havien posat en coneixement del màxim organisme internacional futbolístic que el central havia estat apartat de la selecció nacional per defensar drets sindicals dels futbolistes en tan que president de l’associació que agrupa molts dels jugadors que actuen al Principat.

Segons que ha informat aquesta tarda la FAF en un comunicat de premsa, la comissió disciplinària de la FIFA, reunida el 4 de desembre, va notificar per escrit a Àlvarez que “tots els càrrecs” contra el president federatiu andorrà “han estat desestimats” i que “els procediments disciplinaris iniciats contra el senyor Fèlix Àlvarez es declaren tancats”. Així, es dóna per tancat i, segons la FAF, es considera resolta la demanda formulada per l’AFE i Ildefons Lima, que segons la federació “sol·licitava la inhabilitació de per vida de tota activitat futbolística i institucional relacionada amb el futbol de Fèlix Àlvarez, així com una sanció econòmica de 10.000 francs suïssos o més”.

Ildefons Lima durant una de les recents compareixences que ha fet.

Relacionat

El ‘cas Ilde Lima’ arriba a la FIFA

La petició feta per l’AFE i Lima a la FIFA va transcendir el 6 de novembre, fa poc més d’un mes. En l’escrit enviat a la FIFA, l’AFE aclaria que la denúncia “no s’origina per la no convocatòria en si del jugador, sinó en la raó per la qual no va ser (ni segueix sent) convocat, la qual és completament aliena al vessant esportiu i viola els drets més fonamentals d’Ildefons Lima, a més de fer mal al futbol, la seva imatge i els seus valors”. En el seu escrit, l’AFE recordava que el president de la FAF va reconèixer “de manera clara, desafortunada i contundent que Ildefons Lima no va ser ni està sent convocat per la selecció nacional absoluta a causa de la seva vinculació amb l'AFA, de la qual n’és el seu president”.

En la comunicació remesa a la FIFA, el sindicat dels futbolistes espanyols recordava que, entre altres, la situació que afecta Lima infringeix diferents drets d’aquest: “El dret de lliure expressió, el dret d’associació, el dret de sindicar-se, el dret d'accés a la feina en condicions equitatives, el dret a la no-discriminació i el dret a la dignitat humana”. La petició es va traslladar a la FIFA setmanes després que Lima interposés una querella criminal per coaccions contra tots els membres de la junta de la FAF. Justament, fa deu dies que Fèlix Àlvarez va haver d’acudir a la Seu de la Justícia perquè se l’informés del procediment judicial.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending