Ferran Costa afronta “el gran repte” d’assumir l’Andorra i mostra respecte per la feina de Sarabia

El nou tècnic tricolor està plenament convençut de les possibilitats de la plantilla per aconseguir la salvació i assegura que “no serà qüestió d’estils” sinó de ser més versàtils

FERRAN COSTA, LLUINT LA SAMARRETA DE L'FC ANDORRA AMB JAUME NOGUÉS.
FERRAN COSTA, LLUINT LA SAMARRETA DE L'FC ANDORRA AMB JAUME NOGUÉS. FCA

Ferran Costa ja llueix com a nou entrenador de l’FC Andorra. En una presentació duta a terme a la sala Morabanc d’Andorra la Vella, el tècnic de Castelldefels, acompanyat del director esportiu Jaume Nogués, ha donat les primeres directrius del que serà aquesta nova etapa al capdavant del club tricolor. Costa assegura tenir “moltes ganes de transmetre aquesta il·lusió i energia que tinc en aquest projecte”, mentre que Nogués s’ha disculpat amb el seu antic club, el Badalona Futur, agraint que s’hagi pogut arribar a un acord pel que fa a la cessió dels drets federatius.

Amb una naturalitat impròpia d’un tècnic de 29 anys, Ferran Costa ha agafat el torn de paraula per recordar el que l’ha portat fins a la seva primera banqueta del futbol professional. “Vinc del futbol de fang i n’estic molt orgullós perquè m’ha ensenyat tot el que sé fins ara. M’ha format com a entrenador, però també com a persona”, ha explicat després de fer un agraïment inicial a l’FC Andorra i al Badalona Futur, el club on ha exercit fins al darrer cap de setmana. Per la seva part, Nogués ha destacat que és una aposta arriscada, però segueix la línia esportiva de l’entitat, adduint que “aquí som diferents i intentem ser disruptius i apostar per gent jove”.

Costa ha remarcat que “quan vens de baix tot costa una mica més, però és de rebut ser agraït a la vida i sento que així ho he de fer. Tinc moltes ganes de posar-me a treballar i transmetre aquesta energia que tinc en aquest projecte”. Sap que no serà fàcil treure a l’Andorra dels llocs de descens, però aquest “gran repte” els exigirà el màxim: “Ens hem de demostrar a nosaltres mateixos quina classe de persones som. El camí per fer-ho és el treball i la lluita... Jo confio en ells. Ens haurem de preocupar d’arribar en la millor forma possible al cap de setmana i transmetre als jugadors que hi posarem empenta i il·lusió”.

Tot i que aquesta tarda (18h) s’exercirà per primera vegada com a primer entrenador de l’equip, Costa ja ha tingut un primer contacte amb la plantilla: “Tothom m’ha transmès aquest esperit de lluita, d’anar al límit. M’he trobat un grup humà magnífic per posar-nos mans a l’obra des del primer dia”, explica després d’haver conversat principalment amb els quatre capitans. Però sobretot ha volgut deixar una premissa molt important a tenir en compte: “Hem de tenir clar què ens exigeix la categoria per tirar-ho endavant”.

COSTA, ATENENT A LES PREGUNTES DE LA PREMSA EN LA SEVA PRESENTACIÓ.
COSTA, ATENENT A LES PREGUNTES DE LA PREMSA EN LA SEVA PRESENTACIÓ. FCA

Pel que fa a l’estil de joc del nou Andorra, l’entrenador de Castelldefels ha volgut diferenciar-se en certa manera de la idea d’Eder Sarabia i el seu staff, per qui ha mostrat un “respecte total i absolut cap a la feina que ha fet”. Tot i això, Costa afirma tenir clar el que vol transmetre i, principalment, “què se’ns demana per superar el repte”. “No és qüestió d’estils ni de com veig el futbol. Hem de ser prou versàtils per saber què tenim entre mans i treballar més que ningú”, ha remarcat.

També ha fet saber que no vol que se’l valori per la seva joventut, sinó pel seu treball i rendiment sobre el terreny de joc: “Vull que se’m valori per la meva feina, la meva capacitat i el meu rendiment. És el mateix que faig amb els jugadors”, ha advertit. Sobre aquesta qüestió, Costa ha volgut donar el seu punt de vista més personal: “Tot és qüestió de sentir-se preparat, i el que et dona aquesta preparació és el coneixement. Tinc gent al meu costat que em fa millor i això és la clau. Els jugadors avaluen si els aproparàs a guanyar partits o no, si els diràs les coses a la cara, si compliràs amb el que dius... Si tot això és positiu, l’edat és indiferent”, ha destacat.

53626458472 cfe3fd938d k
53626458472 cfe3fd938d k

El fitxatge de Costa per l’Andorra s’ha retardat més del previst, ja que fins fa dos dies Costa estava al capdavant del Badalona Futur, que finalment ha acabat cedint els seus drets federatius. Per això, el director esportiu, Jaume Nogués, ha volgut mostrar les seves disculpes als badalonins: “Nosaltres teníem un problema i els hi acabem portant a casa seva. Les negociacions van ser llargues, però estàvem molt tranquils perquè el nostre cos tècnic estava preparat i podíem deixar les converses al marge”, ha conclòs, afegint que “el Badalona s’ha portat molt bé, però els vull agrair que puguem arribar a aquest acord”.

“Venim a intentar sumar i aportar la nostra visió sobre el que demana aquesta situació. I vull transmetre a l’equip que hem d’estar preparats per qualsevol situació de joc i context de partit. Tenir aquesta versatilitat més que parlar d’un sistema de sortida”, ha reflexionat Costa, que ja havia visitat Andorra en altres ocasions i vindrà preparat al Principat. “Els partits de l’Andorra els hem vist tots. És la nostra responsabilitat: preparar-se pel repte i empapar-se al màxim. És un equip que seguíem des de la temporada passada perquè ho feien molt bé”, reconeix. "Hem de ser els que més ganes tenim d’assolir l’objectiu. No estem per menysprear qualsevol cosa que ens pugui apropar a guanyar”, ha finalitzat.

Comentaris (2)

Trending