L’FC Andorra tornarà a sortir de Copa

El conjunt tricolor disputarà al desembre la primera eliminatòria del torneig del KO, pel qual es va classificar gràcies a la novena plaça assolida a la lliga de la passada campanya

Un instant del duel de la temporada passada contra el Leganés.
Un instant del duel de la temporada passada contra el Leganés. CD LEGANÉS

L’FC Andorra tornarà a participar, per segona temporada consecutiva en la Copa del Rei. Els tricolors van aconseguir la passada campanya la classificació pel torneig del KO, del qual disputaran, ja al desembre, la primera eliminatòria. Enguany, però, el rival en aquesta ronda inicial serà o un club de Segona B o, com a màxim, un Segona A.

Dijous vinent es donarà el tret de sortida de la Copa del Rei 2020-21. Es farà llavors el sorteig de l’eliminatòria prèvia, amb els campions territorials de les diferents federacions autonòmiques. És la ronda en la qual va entrar l’any passat l’FC Andorra que, aquesta temporada, anirà directament a la primera eliminatòria.

El rival en la primera ronda, a partit únic, serà probablement un Segona B tot i que també hi ha alguna opció que sigui un Segona A dels que no quedin aparellats amb els Tercera que prenen part en el torneig del KO

Ho farà gràcies a la seva classificació la passada temporada. Quan la lliga es va suspendre la lliga per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus, i després de la victòria contra l’Oriola, els tricolors van quedar situats en novena posició del grup 3 de Segona B, amb 41 punts. La circular que estableix la normativa de les competicions per a la campanya 2020-21 estableix que, a la Copa del Rei, hi prendran part 28 equips d’aquesta categoria: els set primers de cada grup. Això sí, descomptant els filials. Com per davant l’Andorra hi eren Barcelona B, Vila-real B i Espanyol B, la novena plaça serveix.

La dita circular confirma que l’Andorra és un dels clubs de Segona B que participaran en el torneig, que obrirà el teló la segona setmana de novembre, presumiblement entre el 10 i el 12, amb la disputa de l’eliminatòria prèvia que disputaran els vint campions de les categories territorials de cada federació, en el cas de Catalunya, la Primera Catalana. Els deu vencedors passaran a la primera ronda on ja entren la resta d’equips, amb l’excepció dels quatre participants en la Supercopa d’Espanya (Athletic, Real Sociedad, Madrid i Barcelona).

Els partits d’aquesta eliminatòria es disputaran la tercera setmana de desembre, entre el dimarts 15 i el dijous 17. El que ja està clar és que el rival no serà pas tan atractiu com el de la passada campanya, quan va visitar Prada de Moles el Leganés, que llavors militava a la màxima categoria del futbol espanyol. En aquest cas, sempre a partit únic, el contrincant de l’Andorra seria o bé un Segona B, l’opció més probable, o un Segona A dels que no quedin aparellats en el sorteig amb els equips de Tercera Divisió.

Serà la dinovena participació del club tricolor al torneig del KO. Cal recordar que la passada temporada, l’Andorra va superar l’Andratx (3-0) en la ronda prèvia i va caure enfront del Leganés a la tanda de penals (1-1).

Comentaris

Trending