L’FC Andorra tornarà a competir a la Segona B a l’octubre

La propera temporada tindrà una primera fase en grups de deu equips i 18 jornades fins al febrer i una segona de deu partits fins a l’abril

Un instant de l'Andorra-Oriola, l'últim partit jugat pel conjunt tricolor.
Un instant de l'Andorra-Oriola, l'últim partit jugat pel conjunt tricolor. FC Andorra

La Segona B tornarà a l’octubre. Així ho ha indicat el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, als deu equips pertanyents a la territorial catalana, entre ells l’FC Andorra, en una reunió telemàtica. El campionat tindrà un format ben diferent, amb una primera fase de 18 jornades fins al febrer i una segona, de deu, entre març i abril.

Almenys aquest és el pla que Rubiales vol presentar per a la seva aprovació davant l’assemblea de l’RFEF que s’ha de celebrar al juliol. El nou format ha de permetre adaptar la categoria a les conseqüències de la crisi del coronavirus, especialment al fort increment de participants que provocarà el fet que no hi hagi cap descens i que puguin fins a vint equips des de Tercera Divisió.

Per això, la categoria passarà a tenir 100 clubs, en comptes dels 80 actuals. Es dividirà en cinc grups i, cadascú d’ells, en dos de deu. Tot fa pensar que l’Andorra acabarà enquadrat amb la resta d’equips catalans, fet que facilitaria els desplaçaments.

La lliga tornaria a l’octubre, ja que cal recordar que a finals de juliol i inicis d’agost és quan està previst que es disputi les promocions d’ascens, tant des de Tercera com a Segona A, en format exprés. La primera fase de la nova competició tindria 18 jornades i es disputaria fins al febrer. Després, hi hauria una segona, de deu jornades, fins a l’abril.

Rubiales va assegurar que la voluntat de la Federació és que els partits ja es puguin disputar en aquest retorn amb públic a les grades. Inicialment, amb aforament limitat. Sempre, evidentment, en funció de com evolucioni la situació sanitària.

Etiquetes

Comentaris

Trending