L’FC Andorra també podria beneficiar-se de l’acord entre l’LFP i el fons CVC

Si puja al futbol professional en les pròximes deu temporades el club optaria a quatre milions d’euros provinents del conveni, els detalls del qual la Federació preveu explicar aquest dimarts en una reunió on també es revelarà el resultat del concurs de venda dels drets televisius

Rubiales informarà als clubs de Primera RFEF dels beneficis que els pot comportar l'acord tanca per Tebas.
Rubiales informarà als clubs de Primera RFEF dels beneficis que els pot comportar l'acord tanca per Tebas.

L’acord signat entre la gran majoria de clubs de l’elit del futbol espanyol i el fons d’inversió CVC també pot comportar beneficis per a les entitats inscrites a la Primera RFEF, inclòs l’FC Andorra. En teoria, part dels diners que percebrà l’LFP han de dirigir-se també cap a les categories inferiors. Quants i com s’ha d’explicar aquest dimarts en una reunió convocada per la Federació amb els 40 equips de la nova divisió, durant la qual també s’ha de revelar el desenllaç de l’adjudicació dels drets de televisió.

L’acord amb CVC ha generat una important polèmica els darrers dies. No tots els clubs de l’elit del futbol espanyol han volgut signar-lo. Entre els detractors, hi ha el Barcelona i el Madrid. En línies generals, el conveni atorga al fons d’inversió el 8,5% dels drets audiovisuals de la Primera i la Segona Divisió durant els pròxims 50 anys. A canvi, aportarà uns 2.100 milions. La gran part d’aquests pels clubs signats, però una part pot repercutir en els d’inferior categoria. En concret, els que es troben ara a Primera RFEF, segons ha explicat la web iusport.

Això sí, la condició serà que en un termini màxim de deu anys aconsegueixin l’ascens a la Segona Divisió, objectiu que, no es nega, es persegueix des de l’Andorra. Si en les pròximes deu temporades, s’arriba al futbol professional, tindria dret a quatre milions d’euros. En el cas de clubs que en les darreres set campanyes hagin militat a Segona o Primera, com ara el Sabadell, aquesta xifra ascendeix encara més. Per exemple, el Deportivo podria arribar a percebre fins a 30 milions.

Ara bé, l’ús d’aquesta xifra a cobrar en cas d’ascens, queda bastant limitat. Només una part petita es podria destinar a fitxatges. La idea és que la major part dels fons es destinin a infraestructures dels clubs. En el cas de l’Andorra, podria ser tota una ajuda si finalment es tira endavant el projecte de reforma a Prada de Moles.

Ara per ara, és una incògnita saber qui retransmetrà els partits de Primera RFEF.

Relacionat

Alerta pel nyap de la venda dels drets televisius de la Primera RFEF

Més detalls d’aquest acord s’hauran de conèixer en la reunió amb els 40 clubs de la Primera RFEF que està convocada aquest dimarts. En ella, Luis Rubiales informarà d’aquests aspectes i d’un altre assumpte que genera gran inquietud: la venda dels drets de televisió, després del rotund fracàs del concurs impulsat el juliol. En teoria, la Federació ha de revelar el resultat de la segona licitació, feta ara just uns dies, i que ja assumia que els diners que s’aconseguiran quedaran molt per sota dels quinze milions per temporada previstos en un primer moment. Fa uns dies, es va filtrar que tot just s’assegurava únicament 150.000 euros a cada club, lluny dels més de 400.000 estimats en un inici.

Comentaris

Trending