L’FC Andorra segueix sense trobar la vacuna contra els empats

Els tricolors sumen un punt al camp del Cornellà (2-2) en un partit d’alternatives on han pagat car la poca solidesa a l’hora de defensar accions a pilota aturada

Un instant d'un partit anterior de l'FC Andorra.
Un instant d'un partit anterior de l'FC Andorra. UE CORNELLA

Tercera jornada de Segona B, tercer partit de l’FC Andorra... i tercer empat. Els tricolors han sumat un punt en la seva visita al sempre complicat camp del Cornellà que, però, no omple en una lliga tan curta. En un duel d’alternatives, Héctor i Enri han marcat els dos gols dels de Nacho Castro que, però, han pagat cara la seva falta de contundència a l’hora de defensar accions a pilota aturada, ja que les dues dianes locals han arribat en llançaments de cantonada.

El duel ha començat de forma elèctrica. No s’havia disputat ni un minut quan l’Andorra ha colpejat amb un xut creuat d’Héctor que han sorprès Ramon. Tercer gol consecutiu, per cert, del migcampista hispano-holandès després dels dos anotats la setmana passada per remuntar contra l’Espanyol B. L’alegria, però, no ha durat gaire.

Només sis minuts després, el Cornellà, amb un avís previ refusat per la defensa a córner, ha igualat. En el servei de cantonada, Eloy Gila ha caçat la pilota i no ha perdonat.

L’empat va donar pas a una fase d’igualtat i de domini altern, però amb poques aproximacions. Abans del descans, a remarcar una ocasió per bàndol. Al 31’, Chiki, de cap, va obligar intervenir Bañuz. Al 42’, encara més clara va ser la de Carlos Martínez. El seu xut el va tocar Ramon prou perquè acabés estavellant-se al travesser en lloc d’entrar dins la porteria.

Tot just iniciar-se el segon temps, però, l’Andorra va rebre un gerro d’aigua freda en forma d’estratègia. Un córner picat per Dorca el va rematar al fons de la xarxa Borja. Com a la primera meitat, inici amb gol, però en aquest cas sense igualada posterior. I això que a prop ha estat, amb un xut de Bover que s’ha estavellat al travesser (50’), el segon de la jornada.

ElvA8DsW0AA0WW
Pau protegeix la pilota davant la pressió d'un jugador rival.

L’Andorra ha intentat agafar les regnes del duel per cercar la igualada,  però li ha costat combinar davant un rival ben situat al seu camp i que sortia amb perill a la contra. Faltava fluïdesa i Castro l’ha volgut buscar amb un triple canvi, entre ells l’entrada al camp de Rubén Enri. I el moviment ha donat fruits.

Gairebé en la primera pilota que tocava, l’ex de l’Almeria B ha rebut una bona assistència de Carlos Martínez i ha superat amb un toc ben dirigit la sortida de Ramon. Quedaven vint minuts llarg al davant i el duel tornava a estar equilibrat.

Els dos equips han intentat buscar el tercer, però sense encert. L’Andorra ha tingut la seva al 78’, en una centrada des de la banda esquerra d’Héctor que Carlos ha enviat, amb el cap, massa per sobre el travesser. La rèplica del Cornellà ha estat doble, amb un primer intent d’Agus, assistit per Eloy Gila, amb una rematada desviada. Més clara encara l’ha tingut Ontiveros al 88’, que ha rematat al pal, afortunadament pels tricolors.

Tot i la insistència dels dos equips el marcador ja no s’ha mogut i, per tant, l’Andorra ha sumat un altre empat, el tercer en tres jornades. Un punt que no satisfà en excés les aspiracions dels tricolors, sobretot en un campionat tan curt i si es vol estar a la part alta de la taula. La solució es podrà buscar la setmana vinent, amb el segon partit a Prada de Moles i el Barcelona B de rival.

Camp: Municipal de Cornellà.
UE CORNELLÀ (2): Ramon, Agus, Pol Moreno, Rulo, Borja, Pablo Fernández (Ontiveros, 86’), Guzmán, Pla (Kevin Presa, 77’), Dorca, Eloy Gila (Max, 86’) i Chiki (Pitu, 70’).
FC ANDORRA (2): Bañuz, Mantovani (David Martín, 69’), Gaffoor (Martí Vila, 76’), Borja (Aguado, 69’), Pau, Marchán, Héctor, Riverola, Bover, Carlos Martínez (Iker, 83’) i Casadesús (Enri, 69’).
Àrbitre:  Angelov Borisov (Balears). T.G.: Pol Moreno, Eloy Gila, Agús, Guzmán / Mantovani, Pau Martínez i Gaffoor.
Gols: 1-0, Héctor (1’). 1-1, Eloi Gila (10’). 2-1, Borja (46’). 2-2, Enri (72’).