L’FC Andorra ja coneix els possibles rivals en la segona fase de la temporada

Si queda entre els tres primers, lluitaria per disputar la promoció d’ascens amb Ibiza-Eivissa, Alcoià i Vila-real B, i si acaba quart, es jugaria estar a la Primera RFEF amb Hércules, Atlètic Llevant i La Nucía

Un instant del partit del passat dissabte contra L'Hospitalet.
Un instant del partit del passat dissabte contra L'Hospitalet. FC Andorra

L’FC Andorra necessita un punt per acabar de confirmar-se com a tercer del subgrup 3A de Segona B. Si el suma a Lleida, lluitarà en la segona fase de la temporada per disputar la promoció d’ascens a Segona A. En aquest cas, els seus rivals serien l’Ibiza-Eivissa, l’Alcoià i el Vila-real B. Si falla, en el segon tram del campionat encara tindria opcions de buscar una plaça per a la Primera RFEF. En aquest cas, Hércules, La Nucía i l’Atlètic Llevant serien els equips a batre.

El subgrup català tenia onze equips. En canvi, el que aplegava equips valencians i balears, deu. Per tant, menys jornada i la seva primera fase ja ha acabat. Ho va fer el passat cap de setmana i, per tant, ja se sap quins equips lluitaran per l’ascens a Segona A -a banda d’haver tancat plaça per la Primera RFEF-, quins ho faran per intentar estar en aquesta nova categoria i quins patiran per eludir el descens a Tercera. Ara falta conèixer quins rivals tindran del subgrup 3A.

Els tricolors han de garantir encara que queden entre els tres primers del subgrup 3A i, per fer-ho, necessiten sumar com a mínim un punt en la seva visita al Lleida Esportiu (diumenge, 12.00 h.)

I això es definirà el diumenge, en horari unificat (12.00 h.). Andorra i Badalona lluiten per la tercera plaça, amb una clara avantatge pels tricolors. Els comtes són clars: un empat o una victòria a Lleida els garanteix la tercera posició. De fet, un triomf combinat amb una derrota del Barcelona B també els situaria segons. En cas de derrota, necessitarien que els escapulats no sumessin els tres punts.

Si l’Andorra queda entre els tres primers, a més de garantir la seva presència en la Primera RFEF, també s’obriria la porta a lluitar per l’ascens a Segona A en la segona fase. Aquesta es configuraria en una lligueta de sis equips, els tres millors de cada subgrup. Tindria només sis partits, ja que no es repetirien els enfrontaments ja disputats fins ara. És a dir, els tricolors jugarien contra l’Ibiza-Eivissa, l’Alcoià i el Vila-real B a Prada de Moles i a camp contrari, però no contra Nàstic o Barcelona B.

Per a aquesta segona fase, es tindran en compte els punts sumats a la primera. En el cas del grup 3, es calcularà un coeficient, ja que al 3A hauran disputat dos partits més en la primera fase. Al final del la lligueta, els tres millors classificats disputaran l’ascens a Segona, així com el millor quart de tots els grups. En aquest cas, cal tenir present que l’Ibiza-Eivissa ha sumat 40 punts en 18 partits (2,22); l’Alcoià, 31 en 18 (1,72) i el Vila-real B, 28 en 18 (1,55).

Si l’Andorra acaba quedant quart -és a dir, derrota a Lleida i victòria del Badalona-, en canvi, disputaria la segona fase per intentar aconseguir una plaça a Primera RFEF. En aquest cas, també hi hauria una lligueta, de set equips amb el quart, el cinquè i el sisè classificat del subgrup 3B: Hércules (24 punts), La Nucía (23) i Atlètic Llevant (22), juntament amb quatre equips del 3A. També s’arrosseguen els resultats de la primera fase. Els dos primers disputarien la nova categoria.  

Comentaris

Trending