L’FC Andorra inicia els entrenaments amb la voluntat de “ser ambiciós” a Segona B

Els tricolors, per ara, compten amb 19 jugadors, dels quals tres porters, i prioritzen les arribades de dos centrals, un migcampista i un davanter centre

Un instant de l'entrenament celebrat a Prada de Moles.
Un instant de l'entrenament celebrat a Prada de Moles. FC Andorra

La plantilla de l’FC Andorra ha començat, ara sí de debò, la pretemporada. Per primer cop des del mes de març, els jugadors han pogut entrenar-se a Prada de Moles sota les ordres d’un Nacho Castro que té clar que toca “ser ambiciosos” amb l’objectiu d’accedir, si finalment es confirma la seva creació, a la Segona B Pro. Les incògnites encara són moltes, tan pel que fa a quin serà el format de competició i la composició del grup, com per la confecció final de l’equip, amb la prioritat de fitxar centrals, algun migcampista i un davanter centre.

La plantilla tricolor no s’exercitava a les instal·lacions encampadanes des de març. Llavors, preparaven el partit contra el Llagostera però va arribar la suspensió de la lliga, primer, i el confinament, després. Aquest dimecres, Prada de Moles ha tornat a ser l’escenari d’un entrenament dels jugadors de l’FC Andorra. Per ara dinou, tres dels quals porters. Entre ells, les quatre incorporacions ja confirmades (David Martín, Pau Martínez, David Ballarín i Martí Vila) i altres que estan pendents de tancar els tràmits per concretar el seu fitxatge.

La pretemporada s’afronta amb el repte de preparar l’equip després de gairebé cinc mesos sense competir per culpa de la crisi del coronavirus

Castro afronta els propers dies amb incògnites en dos fronts. Per un costat, el competitiu. És a dir, saber quin serà el format de la nova temporada, que ha d’acabar de ser concretat per la Federació Espanyola (RFEF). Sobre aquest punt, el tècnic d’Avilés té clar que “no podem perdre el temps en coses que no controlem”. Per tant opta per centrar-se en allò que depèn exclusivament d’ell, com la preparació de la pretemporada i, evidentment, la confecció de la plantilla.

Les prioritats, ha explicat, són ara mateix reforçar tres posicions. La primera, la de central, després de les baixes de Martos i Fede. Tocaria que arribessin almenys dos. També cal un jugador de la zona medul·lar. I, segurament, el gran repte per a la direcció esportiva: trobar un relleu de garanties a Ernest Forgas. Tasca sempre complicada perquè el gol sempre costa de trobar i, a Segona B, encara més. Entre els dinou jugadors també hi ha Cucu, retornat de la seva cessió a l’Igualada al qual el club també busca una sortida, sigui definitiva on un nou préstec.

Castro ha valorat positivament les incorporacions realitzades fins ara. Es mostra especialment satisfet per l’aposta per “gent jove” però amb qualitat que, entén, poden aportar molt a l’equip.

La pretemporada que tot just ha començat és, sense cap mena de dubte, especial i diferent. Ho és pel context sanitari que encara es viu, però ha de servir també per recuperar-se no pas d’una aturada de vacances tradicional sinó de gairebé cinc mesos de parada. “El club ha posat molts mitjans”, ha remarcat Castro que, a més, destaca que les proves físiques i mèdiques realitzades dilluns i dimarts “en línies generals es pot dir que tots han arribat en molt bona forma”. Malgrat això, sí que admet que la tasca de preparació haurà de ser “més progressiva” que altres anys.

L’entrenador té clar que, quan torni la lliga, tocarà “ser ambiciosos”. I més, avisa, “si es crea la Lliga Pro”. Castro recorda que “el projecte és créixer cada any més” i, per tant, s’ha d’anar per totes des del primer moment, més en un campionat que, tot apunta, serà de format reduït, amb únicament 19 jornades després de les quals es definirà per què lluita cada equip.

Etiquetes

Comentaris

Trending