L’FC Andorra estrena un escut per “modernitzar” el club i “adaptar-lo als nous temps”

El nou disseny heràldic aplega tres idees claus: la A com a inicial de l’entitat i el país, les muntanyes i els tres colors de la bandera

Vilaseca, Riverola, Bover i Carlos Martínez, amb la samarreta amb el nou escut.
Vilaseca, Riverola, Bover i Carlos Martínez, amb la samarreta amb el nou escut.

L’FC Andorra estrena nova imatge. Principalment, a l’escut, però amb la voluntat que la idea heràldica aparegui a molts altres àmbits de l’entitat, com ara els cartells dels partits, les samarretes o objectes de marxandatge. El nou disseny aposta per unir el país, les muntanyes i els tres colors de la bandera i que tradicionalment sempre han representat el club.

La voluntat és “modernitzar el club” i, com ha explicat el president, Ferran Vilaseca, “adaptar-nos als nous temps”. A banda, el nou escut s’emmarca “dins del creixement del club” però també en el desig de “copsar el que és el país i l’FC Andorra”. Davant la possibilitat que pugui generar rebuig entre els aficionats més nostàlgics, el mandatari ha admès que “els canvis sempre costen”, al mateix temps que ha remarcat que “són necessaris”. En aquest sentit, Vilaseca ha posat en relleu que amb aquesta nova imatge “ens adaptem a l’imaginari d’on volem portar el club i, també, al que la societat demana”.

Vilaseca ha deixat clar que poder ampliar les dimensions del Joan Samarra és “una exigència esportiva important” i confia en trobar una solució pel nou estadi “beneficiosa per a tots els implicats”

El director de màrqueting de Cosmos, Marc Carreón, ha revelat els secrets d’un escut que abandona el tradicional format per ser completament rodó, com altres grans clubs europeus. Ha posat en relleu que és el resultat “de la feina durant més d’un any amb el club i l’agència SUMA” i que “servirà per acompanyar la part esportiva i preparar la marca de país”.

El disseny ajunta tres punts que es consideren fonamentals per al club. Per un costat, l’A tant d’Andorra, el país, com de l’entitat. Per l’altre, les muntanyes. Tots dos configuren el dibuix central, vorejat d’un cercle amb els colors tricolors.

A banda, s’ha destacat la voluntat que aquesta nova imatge s’utilitzi en molts àmbits. Evidentment, les samarretes però també altres elements de marxandatge del club així com en cartells. En certa forma, s’admet, es crea també una marca pensant en un futur on es vol que el club creixi.

El nou escut i com queda a la samarreta.
El nou escut i com queda a la samarreta.

I clau en aquest creixement és trobar un estadi on poder jugar com a local aquesta temporada. Tal com va avançar fa uns dies Vilaseca, es voldria acabar a l’espera de tenir un camp definitiu, al Joan Samarra. Això sí, ha deixat clar que una condició clau és poder engrandir les dimensions del terreny de joc, fet que ha generat inquietud en la Federació d’Atletisme. “Fer més gran el camp és per a nosaltres una exigència esportiva important”, ha remarcat. Malgrat aquest punt de discrepància, s’ha tornat a mostrar convençut que “trobarem una solució beneficiosa per a tots els implicats” i, fins i tot, que aquesta podria arribar aquesta mateixa setmana.

La plantilla, amb ganes de tornar als entrenaments

A la presentació del nou escut han assistit els capitans de la plantilla: Martí Riverola, Carlos Martínez i Rubén Bover. Aquest darrer ha afirmat que “tenim moltes ganes de començar, de conèixer els nous companys i d’afrontar una lliga que serà molt important pel club i pel país”. A la vegada, ha advertit que “hi ha molts rivals durs, entre filials, equips que han baixat i altres com el Nàstic”. Per tant, té clar que “serà una competició molt bonica i emocionant”. Per cert, l’equip està cridat aquest dijous i divendres per passar les pertinents proves mèdiques preceptives per l’inici de la pretemporada, ja dilluns.

Comentaris (3)

Trending