L’FC Andorra es deixa remuntar un 0-2 en contra per un Nàstic amb un home menys

Quan faltaven 20 minuts, els tricolors dominaven de forma clara però tot i la superioritat numèrica han encaixat quatre gols en el tram final i han sofert una duríssima derrota (4-2)

Un instant del partit.
Un instant del partit. NASTIC DE TARRAGONA

Desastre, sense pal·liatius, el que ha viscut l’FC Andorra en la seva visita al Nou Estadi. Els tricolors han somiat durant bona part del partit amb emportar-se els tres punts de Tarragona però tot s’ha convertit en el tram final en un malson. Al 70’, dominaven per 0-2 gràcies als gols de Carlos Martínez i Rubén Bover. El Nàstic s’ha quedat amb un home menys. Tot sembla sentenciat. Incomprensiblement, 20 minuts després havien encaixat quatre gols i sofert una dolorosa derrota, la primera de la temporada.

El partit ha començat amb un ensurt molt fort per als tricolors. Tot just es complica el primer minut del duel quan el Nàstic ha gaudit d’una doble ocasió per avançar-se en el marcador. Primer, Bañuz ha salvat amb la punta dels dits la rematada de Roger Brugué i, després, un defensa ha pogut treure sota pals el cop de cap recollint el refús de Gerard Oliva.

I és que els grana han sortit forts al camp, amb ganes de demostrar que eren el conjunt local i amb ambició per buscar la porteria contrària. L’Andorra ha hagut de posar-se l’impermeable i aguantar la borrasca inicial, durant la qual Brugué ha tingut una altra bona opció que Bañuz ha sabut tapar bé per força un xut desviat (11’).

Carlos Martínez i Rubén Bover, un al primer temps i l’altre al segon, han posat l'Andorra per davant en el marcador amb una diferència que semblava còmoda, més després de l’expulsió del local Albarrán

A poc a poc, però, els tricolors han aconseguit equilibrar les forces. Cert que el Nàstic ha continuat tenint més la iniciativa però el domini ja no era tan constant. I això ha permès que els de Nacho Castro hagin començat a apropar-se amb perill a l’àrea de Wilfred. I en una de les primeres opcions, han sabut colpejar. Al 24’, David Martín ha robat una bona pilota a la medul·lar, ha conduït la contra i ha assistit a Carlos Martínez. El davanter ha creuat molt bé l’esfèrica per anotar el 0-1 i el seu segon gol consecutiu després del celebrat la setmana passada contra el Barcelona B.

Amb l’avantatge en el marcador, tocava defensar-la davant un Nàstic que ha intentat reaccionar. S’ha trobat, però, un Andorra ben situat que no ha volgut deixar espais. L’únic però que es pot posar als de Nacho Castro ha estat una certa feblesa a l’hora de defensar accions d’estratègia. En una d’aquestes jugades el Nàstic ha tingut la millor opció per igualar abans del descans, amb un cop de cap de Quintanilla que ha marxat desviat per ben poc.

Després del pas per vestidors, s’esperava un tram complicat de partit, tot preveient un Nàstic sortint de nou amb força en la recerca de l’empat. No ha tingut opció. Al minut 48, Bover ha recuperat una pilota a la zona de tres quarts i ha conduït fins a la frontal. Allà ha engaltat un xut ras i col·locat a la base del pal dret de la porteria de Wilfred que s’ha convertit en el 0-2.

L’Andorra ha sabut jugar durant una bona estona amb el marcador a favor i els nervis dels tarragonins. El Nàstic, gairebé a la desesperada, intentava escurçar diferències però no ha trobat fissures en un quadre tricolor ben situat. I, a sobre, al 70’, els grana s’han quedat amb un home menys per la vermella directa que ha vist Albarrán per una dura entrada sobre Riverola. Tot semblava de cara per celebrar una altra victòria a Tarragona.

El tram final ha estat un malson pels tricolors: Oliva, Quintanilla i Brugué, per partida doble, han marcat quatre gols tot i que el Nàstic jugava amb un home menys

I tot s’ha esguerrat en pocs minuts. Amb tot en contra, el Nàstic ha ressuscitat. Al 73’, Oliva ha reduït la distància amb un xut des de la frontal. I el gol ha fet mal a l’Andorra i ha esperonat els grana, que al 79’ han igualat. Roger Brugué ha rematat de forma espectacular una centrada de Bonilla.

Els tricolors han quedat molt tocats. Han intentat reaccionar i Enri ha tingut dues opcions. La primera ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa però ha estat anul·lada per presumpte fora de joc. En la segona, no ha sabut controlar després d’un error defensiu.

El cop més dur, però, estava per arribar. Havia advertit Nacho Castro del perill grana en les accions a pilota aturada. I al primer temps l’havia demostrat sense acabar de fer mal. Al 90’, però, l’estratègia els ha servit per assestar el cop definitiu. L’Andorra ha tornat a estar massa tou en defensa i Quintanilla ha acabat trobant la pilota a l’interior de la petita per completar la remuntada.

En el temps de descompte, Vilanova ha tingut al seu cap l’opció de salvar un punt de tot el desastre. La seva rematada amb tot a favor ha sortit desviada. I en la darrera acció del duel, l’estocada final. Pilota llarga que recull Brugué, que es queda sol davant Bañuz i el bat per baix. Tot i la superioritat numèrica, en només 20 minuts l’Andorra ha vist com el Nàstic no només remuntava un 0-2 sinó que, fins i tot, acabava golejant.

Un cop molt dur per als homes de Nacho Castro, que sumen la primera derrota del curs. La setmana vinent, tocarà refer-se d’aquesta ensopegada amb la visita de l’Olot a Prada de Moles.

Camp: Nou Estadi.
NÀSTIC (4): Wilfred, Albarrán, Joan Oriol, Quintanilla, Rueda, Ammang (Fausto Tienza, 71’), Fran Miranda (Joel, 62’), Bonilla, Fullana (Fran Carbia, 71’), Brugué i Oliva (Pol Domingo, 87’).
FC ANDORRA (2): Bañuz, Pau, Martí Vila, Vilanova, Gaffoor, Marchán (Casadesús, 87’), Riverola, Bover (Aguado, 76’), David Martín, Carlos Martínez (David Ballarín, 76’) i Enri (Iker, 87’).
Àrbitre: Muñoz Pérez (València). T.G.: Brugué / Enri, Gaffoor i Marchán. T.V.: Albarrán (70’).
Gols: 0-1, Carlos Martínez (25’). 0-2, Bover (48’). 1-2, Oliva (73’). 2-2, Brugué (79’). 3-2, Quintanilla (90’). 4-2, Brugué (95’).