La FAE presenta la temporada d’esquí alpí en vista als Jocs de Pequín

Per afrontar aquesta temporada s’ha dividit els corredors en dos grups, tant en masculí com en femení, en funció dels resultats de l’any passat

L'equip d'esquí alpí de la FAE per a la pròxima temporada
L'equip d'esquí alpí de la FAE per a la pròxima temporada Pilar Candel

La Federació Andorrana d’Esquí ha presentat les novetats d’aquesta temporada d’alpí, i de preparació de cara als Jocs Olímpics d’Hivern (JJOO), que se celebraran el pròxim febrer a Pequín. El director esportiu, Roger Vidosa, ha explicat que s’ha dividit en dos grups, A i B, tant en masculí com en femení, “en funció dels resultats de la temporada anterior”.

En aquesta nova distribució, al grup A masculí s’ha situat el Joan Verdú, i al femení la Cande Moreno. Al grup B, segons ha indicat Vidosa, “estaran la resta de nois com Axel Esteve o Gabriel Bertumeu”, i al femení la Jessica Núñez i la Carla Mijares. El director esportiu també ha explicat que, dels grups EEBE, estaran amb entrenament compartit amb l’Equip Nacional la Geordina Caminal i la Iria Medina, “pensem que pel nivell que tenen poden seguir aquest programa”.

Vidosa ha apuntat a dos motius principals pels quals s’han fet aquests canvis en els grups d’esquí alpí. El primer d’ells és la diferència de nivell entre els grups, “ens permet posar més recursos a l’equip A en un any olímpic”. La idea és emplenar aquest grup amb altres corredors del B, establint certs criteris per poder ascendir. “Pensàvem que era molt important definir aquests grups, i així també motivar els corredors”, ha explicat Vidosa.

Joan Verdú, que encapçala aquesta temporada el grup A d’esquí alpí, ha explicat que es troba pràcticament recuperat de la seva lesió, “he esquiat ja tranquil·lament i no m’ha donat cap problema”. Tot i això, ha explicat que encara els JJOO “a poc a poc”, també pensa en les possibilitats que té de cara la Copa d’Europa, que se celebrarà al novembre, “tinc un bon dorsal i moltes coses a dir”. Encara no té clares quines disciplines i en quines curses competirà, però es decanta pel Gegant, “crec que per tema de calendari i de programa volem prioritzar i preparar-lo el millor possible”.

La FAE, aquesta temporada, també ha incorporat nous entrenadors, tots ells excorredors de la federació i que ja coneixen com funciona l’entitat. El Marc Oliveras s’estrenarà amb l’equip EEBE, i ho valora com “una nova oportunitat”. Però també com un repte perquè, “no és el mateix gestionar-me a mi que a un grup, però és un camí que per la meva carrera esportiva havia de fer”. A més, Oliveras ha explicat que, sent excorredor, “puc aportar i aprofitar tot el que he viscut, el que he vist i el que a poc a poc he anat aprenent”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending