La FAE analitza la biomecànica dels seus esportistes al simulador d’esquí

La iniciativa s’ha dut a terme gràcies als diferents testos d’anàlisi realitzats per l’Institut Català del Peu

Un atleta fent proves al simulador el dia que es va presentar
Un atleta fent proves al simulador el dia que es va presentar Cristian Cortés

El simulador d’esquí de la FAE, situat al Centre de Tecnificació d’Ordino, va rebre la visita de l’Institut Català del Peu la setmana passada per fer uns estudis de biomecànica sobre el tapís. Cal recordar que la màquina va arribar al Principat per poder realitzar entrenaments davant la possibilitat que un rebrot de coronavirus arruïnés els viatges previstos a l’estranger per preparar la temporada.

Així doncs, els especialistes de l’Institut Català del Peu, amb seu a Barcelona però amb un centre col·laborador de fisioteràpia a Andorra, van realitzar diferents tests d’anàlisi de biomecànica. En concret, mitjançant diversos sensors, van captar els gestos i moviments dels esquiadors, a més de les contraccions musculars en cada moment de gir.

Simulador

Relacionat

Una simulació com a alternativa a la pista

Els resultats de l’estudi aportaran informació de quins músculs s’activen, durant quant de temps i amb quanta força, la qual cosa aportarà dades i indicadors per poder millorar en l’àmbit físic i, sobretot, comprendre com resulta la biomecànica del moviment.

Etiquetes

Comentaris

Trending