Una simulació com a alternativa a la pista

La màquina permetrà entrenar de dilluns a dissabte als membres de la federació i els ski clubs i els diumenge estarà oberta al públic

Els esquiadors de la federació podran entrenar sense sortit del país. Aquest dijous ha estat presentat el simulador per esquiadors de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) al Centre de Tecnificació d'Ordino. La màquina romandrà a Andorra fins al setembre per fer front a les possibles limitacions de moviments que es puguin presentar davant la incertesa de com evolucionarà el coronavirus a l'estiu.

 

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha precisat que van decidir reajustar la preparació fins al mes de setembre, fent entrenaments a Andorra i alternant-los amb el simulador. "Agraeixo als tècnics la feina que han fet per tindre la màquina i també agraeixo al Govern d'Andorra i al departament d'Esports el fet que ens hagin cedit  l'espai i ens hagin ajudat amb la instal·lació i la ubicació del simulador", ha manifestat el tècnic federatiu.

 

D'aquesta forma, funcionarà de dilluns a dissabte pels equips nacionals i els clubs d'esquí i els diumenges s'oferirà al públic en general. Només trucant a la federació, es podrà fer una reserva per provar-la en sessions individuals o col·lectives (màxim 5 persones) d'una hora amb monitor. Tot i això, el preu de la reserva encara està per definir-se. 

Per la seva part, el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, ha volgut manifestar la plena disposició del Govern des de el primer moment perquè els membres de la federació poguessin realitzar la pretemporada que normalment es desenvolupa fora del Principat durant els mesos d'estiu. 

 

El simulador permetrà als atletes millorar la seva tècnica i accions motrius sense dependre del terreny o la climatologia

Quant als avantatges del simulador, permet que l'entrenador pugui estar molt a prop de l'esportista, veure amb claredat les errades tècniques i mantenir una comunicació fluida per tal de millorar-les. Nico Belcredi, membre del cós tècnic de la FAE, explica que per automatitzar una acció motriu és molt important la repetició, i si aquesta pot ser en un medi estable, facilita molt l'aprenentatge. A l'esquí no és possible, però amb el simulador es podran enfocar en millorar aquesta part sense dependre del terreny o la climatologia.

A més, Belcredi pensa que, quan estàs a pistes, hi ha massa estímuls externs que dificulten poder estar concentrats. És a dir, que la percepció de l'atleta sobre allò que està fent es veu afectada per l'entorn en el qual està. No obstant això, ara tenen l'oportunitat de concentrar-se en les consignes tècniques que rebin dels seus monitors sense que hi hagi res al voltant que els distregui.

 

El simulador, en principi, estarà al Centre de tecnificació Esportiva d'Ordino els pròxims quatre mesos

https://www.youtube.com/watch?v=HfVurrbvcUE
 

Etiquetes

Comentaris

Trending