Joan Verdú fa història a la Copa del Món

(AMB VÍDEO) L’esquiador andorrà guanya la segona mànega de la prova d’eslàlom gegant d’Alta Badia, a les Dolomites italianes, i acaba en un dotzè general estratosfèric

Comentaris

Joan Verdú durant la prova d'aquest diumenge a Alta Badia.
Joan Verdú durant la prova d'aquest diumenge a Alta Badia. Alexis Boichard / Agence Zoom

Joan Verdú ha tornat a fer de les seves. Exactament, ha fet història. Aquest cop a les Dolomites italianes. Després d’un 28è lloc a la primera mànega de la prova d’eslàlom gegant a Alta Badia, l’esquiador andorrà ha fet una espectacular baixada en la seva mànega que l’ha portat al triomf parcial i a recuperar setze llocs en la classificació final. Un dotzè lloc global a la prova que esdevé el millor resultat de sempre.

Verdú ha estat estratosfèric. La baixada de la segona mànega ha estat descomunal. Verdú ha esquiat com els millors del món i més enllà. Fins i tot els dos millors de la cursa en la suma global, els noruecs Lucas Braathen i Henrik Hristoffersen han quedat molt lluny de l’andorrà a la segona traçada. De fet, han estat setè i novè respectivament.

El repòs del guerrer.
El repòs del guerrer al sofà dels millors.

L'esquiador andorrà ha realitzat una cursa d’un altíssim nivell, amb una primera mànega que li permetia entrar a la segona en ser 28è, i  una segona en què ha anat a per totes i, no només li ha servit per acabar 12è, sinó que ha aconseguit el millor temps de mànega i estar una bona estona al sofà reservat al líder de la competició. Aquesta dotzena posició és la millor aconseguida mai  per un esquiador andorrà. A més, Verdú ha sumat 22 punts de Copa del Món i ha millorat els actuals 15,00 punts FIS que tenia en gegant en l’última llista de la FIS, amb els 9.50 d’avui.

El temps final de Verdú ha estat 2.37.82, a 1.47 del vencedor, que ha estat el noruec Lucas Braathen, amb 2.36.35. A la primera mànega, Verdú assolia la 28ª posició amb un crono de 1.22.08 que li permetia entrar a la inversió. A la segona, l’andorrà ha anat amb tot per assolir un magistral 1.15.74 que ningú ha estat capaç de millorar. De fet, el segon de mànega, a 0.80 de l’andorrà, ha estat el suís Marco Odermatt.

Verdú GS Alta Badia FOTO Chistophe Pallot Agence Zoom 01
Verdú GS Alta Badia FOTO Chistophe Pallot Agence Zoom 01

Verdú ha valorat la jornada com la d’un “gran dia, un gran resultat, el meu millor resultat en la Copa del Món. Súper content, sobretot de demostrar el nivell al qual hem estat entrenant últimament, amb un inici de temporada una mica complicat amb dues sortides de pista en les primeres copes del món. Per fi avui ha sortit”.

L’esquiador ha descrit l’evolució de la seva actuació d’aquest diumenge. “He fet una primera mànega que estava complicada, estava molt dura i exigent, però amb cap he dit que l’important era arribar i poder tenir una oportunitat a la segona. I a la segona quan he vist que invertint tenia bones condicions per donar i exprimir-me al màxim, doncs cap dubte, full gas cap a baix i he fet una gran segona mànega, marcant el millor temps i fent una remuntada fins a la posició 12. Súper contents de com hem treballat aquestes setmanes amb l’equip, tota la feina que s’està fent és brutal”.

La dotzena posició d’avui és un gran resultat que dona molta moral a l’equip per la cursa d’aquest dilluns a la mateixa estació. Verdú demà sortirà amb el dorsal 25. Verdú ha destacat que té “un plus motivacional i mental bastant important perquè l’inici de temporada està sent una mica estrany perquè sabíem que tenia molt bon nivell però havia acabat de rematar. Aquest resultat és perfecte per encarar demà una bona carrera i empènyer a tope”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending