Esports negocia un acord de col·laboració entre el VPC i l'USAP

Durant la recent estada de l'equip de rugbi de Perpinyà a Andorra, la ministra Sïlvia Riva va fer la proposta

Comentaris

L'argentí de l'USAP De la Fuente intenta avançar malgrat l'oposició de dos jugadors del Biarritz en un partit de la temporada passada.
L'argentí de l'USAP De la Fuente intenta avançar malgrat l'oposició de dos jugadors del Biarritz en un partit de la temporada passada. USAP

El ministeri de Cultura i Esports ha proposat a l'USAP la possibilitat d'establir un acord de col·laboració entre l'equip del Top 14 de rugbi i el VPC que milita a la Lliga Honor d'Occitània. L'objectiu és que el club andorrà, l'únic del país que disputa un campionat a França, pugui tenir jugadors cedits. La ministra Sïlvia Riva ha expressat als dirigents del club de Perpinyà que hi poden haver sinergies entre les dues entitats.

L'USAP que ha fet un molt bon balanç de la seva estada a Andorra no veu malament arribar a un acord que inclouria també la utilització d'instal·lacions i la formació d'entrenadors i d'àrbitres. Riva ha explicat l'evolució del rugbi al Principat i s'ha mostrat partidaria de crear "una diplomàcia esportiva". L'acord hauria de permetre pal·liar dos dels problemes històrics del VPC: el segon equip i el júnior. En els dos casos sempre s'ha anat curt d'efectius.

El desig de l'actual directiva del club d'arribar a Federal 2 implica tenir almenys 60 fitxes de jugadors per poder nodrir també el segon equip, que molt sovint no ha jugat per manca de jugadors o ha fet només amb 12. A les categories regionals no, però a les nacionals si el segon equip no es presenta en algun partit és desqualificat i arrossega al primer equip al descens a Honor. Pel que fa al júnior, el problema són els jugadors que acaben els seus estudis a Andorra i que han de marxar a l'estranger. Això redueix considerablement el potencial del conjunt i sovint també el del cadet.

En algunes ocasions s'havia solucionat el problema amb acords amb clubs pròxims com Tarascó o Osseja. En el nou projecte del VPC s'havia parlat d'un possible conveni amb Pamiers, club de Federal 1. Ara, amb la visita de l'USAP, ha agafat força aquesta opció perquè, des del ministeri, es creu que els dos clubs es poden complementar.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending