Esports apel·la al diàleg a la FAF i Ilde Lima i es queda al marge de la ‘disputa’

El ministeri que encapçala Sílvia Riva assegura que no és competència seva fer de mitjancer i ara per ara no té intenció d’intervenir en el conflicte entre l’ens federatiu i el futbolista

La ministra Sílvia Riva i el secretari d'Estat Justo Ruiz, d'esquena, en un acte amb la Creu Roja aquest migdia.
La ministra Sílvia Riva i el secretari d'Estat Justo Ruiz, d'esquena, en un acte amb la Creu Roja aquest migdia. C. ESTEVE / SFGA

El ministeri d’Esports considera que no és una tasca que li pertoca fer de mitjancer entre dues parts enfrontades com són la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el capità de la selecció nacional absoluta, Ildefons Lima, i apel·la al diàleg dels implicats per trobar la solució més adient a tots els concernits.

Lima, en el marc de l’exposició del seu posicionament en relació al fet que la FAF l’hagi apartat per “motius extraesportius” de qualsevol convocatòria esportiva, va fer una crida al ministeri o a la secretaria d’Estat d’Esports a intervenir en l’afer atès que, segons el futbolista, no hi ha cap ens federatiu que pugui privar un esportista de la seva llibertat d’expressió.

Les fonts oficials del ministeri consultades, però, han assegurat que ara per ara el departament no té cap intenció d’intervenir en la disputa que Lima qualifica de “xantatge” i consideren que el millor remei és que les dues parts esgotin totes les vies de diàleg possible. I és que la posició del ministeri no és gens fàcil.

Ilde Lima durant la compareixença que va realitzar fa gairebé un mes per argumentar la seva posició

Relacionat

“La meva trajectòria és immaculada i aquesta taca al currículum no s’hi pot posar”

El secretari d’Estat, Justo Ruiz, tècnic de la FAF abans de fer el salt al món polític, fins i tot estan ja en el càrrec ha deixat anar algun comentari per les xarxes socials poc neutre en relació a Lima o l’associació de futbolistes. A més, i tot i haver estat companys durant molts anys i haver mantingut una excel·lent relació el mateix període, la bona harmonia que hi havia entre Ruiz i Lima es va acabar trencant.

La fractura va arribar quan el primer era entrenador de l’FC Andorra i el segon un dels puntals de l’equip. L’entrenador va considerar que el millor pel conjunt de l’equip era prescindir dels serveis del futbolista però Lima va considerar que la manera que triar Ruiz de comunicar-li, via un tercer, no era la més adient i aquí es va trencar bona part de la relació, que ara continuaria enquistada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending