Un espectacular Senglin li dóna la victòria al MoraBanc contra el Bilbao Basket

Els d’Ibon Navarro sumen el seu segon triomf consecutiu fora de casa en un partit molt disputat fins als últims minuts

Jeremy Senglin estava en un excel·lent estat de forma.
Jeremy Senglin estava en un excel·lent estat de forma. acb Photo / A. Arrizabalaga

Segona victòria consecutiva del MoraBanc Andorra fora de casa. L’equip andorrà ha disputat aquest dijous el partit ajornat de la Lliga ACB contra el RETAbet Bilbao Basket. El duel ha sigut discret i amb moltes errades en atac. De fet, els d’Ibon Navarro només han anotat el 21% dels triples (5/23). Això si, Jeremy Senglin ha completat un autèntic partidàs, anotant 30 punts i repartint 3 assistències. La igualtat s’ha mantingut fins a la recta final del matx, quan un parcial del MoraBanc els ha donat un avantatge de nou punts que han sabut aprofitar per emportar-se el partit.

El duel ha començat d’una manera molt discreta al Bilbao Arena. Amb tirs molt forçats. Cap conjunt ha estat capaç de tindre cistelles clares, tret d’un triple per cada equip. De fet, el percentatge de tirs de dos s’ha mantingut al voltant del 30%. El Bilbao s’ha centrat en el joc interior, buscant les faltes del MoraBanc, però la falta de ritme s’ha pogut constatar. En tot cas, el partit ha estat molt igualat durant el primer quart (19-19) amb Reyes com a protagonista després d’anotar vuit punts.

El segon quart ha començat amb cistella dels locals i més errades del MoraBanc. Amb dotze triples intentats per part dels Andorrans, el percentatge d’encert era d’un 16%, és a dir, només s’havien anotat dos. No obstant això, el conjunt d’Ibon Navarro no s’ha allunyat dels bascos, gràcies, en gran part, a l’espectacular actuació de Senglin, que ha anat agafant responsabilitat a mesura que avançava el partit. De fet, els seus punts han atorgat a l’equip els millors minuts del duel fins al moment, situant-lo 5 punts per sobre i obligant a l’entrenador del Bilbao a demanar un temps mort a dos minuts i mig del final. Als últims instants, les cistelles de Rouselle -l’únic que ha aconseguit trencar el mur andorrà- han permès al conjunt local salvar els mobles, marxant al descans 36-38.

El retorn al terreny de joc també ha estat discret i també l’ha sacsejat Jeremy Senglin. Segons després, els àrbitres han xiulat antiesportiva per Dime, però una vegada revisada la jugada, només l’han penalitzat amb falta personal. El que si s’ha confirmat és la tècnica a Rousselle per fer ‘floping’, és a dir, per simular una caiguda. Un altre fet a destacar és que no s’ha anotat cap cistella de tres punts al llarg de tot el quart. Tornant al partit, els bascos han anotat un parcial de sis punts a l’últim tram del quart, allunyant-se momentàniament del marcador fins que Senglin ha encistellat un 2+1 que empatava el duel (52-52).

En la mateixa línia que la resta del partit, el quart temps ha començat molt igualat. L’intercanvi de cistelles i les errades dels dos equips han mantingut un ritme d’anotació discret, arribant tot just als 60 punts (amb 3 de 19 triples) quan faltaven sis minuts per acabar el duel. De nou, l’home del partit, Jeremy Senglin ha sortit de la banqueta per encadenar deu punts entre cistelles de dos i de tirs lliures. A dos minuts i mig del final, Dos Anjos ha fet la cinquena falta personal i ha estat expulsat. Després d’un temps mort, el MoraBanc ha fet un parcial de cinc punts per distanciar-se un total de nou del Bilbao, que s’ha sentit pressionat i ha començat a jugar a la desesperada sense cap resultat. Així doncs, s’ha consumat la victòria per l’equip andorrà (76-85), que se situa dotzè a la classificació amb vuit partits jugats.

FITXA TÈCNICA:

RETABET BILBAO BASKET (76): Rousselle (11), Brown (14), Zyskowski (12), Kulboka (11), Dos Anjos (8) -cinc inicial-, Reyes (8), Miniotas (4), Betolaza (0), Kljajic (0), Serron (2), Huskic (6) i Moses (0)

MORABANC ANDORRA (85): Hannah (3), Senglin (30), Palsson (6), Sy (6), Olumuyiwa (5) -cinc inicial-, Paulí (10), Llovet (2), García (5), Pérez (11), Dime (0), Colom (0) i Jelinek (7)

Àrbitres: Calatrava, Manuel i Merino

Parcials: 19-19; 17-19; 16-14; 24-33