L’equip de fons de la FAE traballarà al Principat durant tot l’estiu

Ara per ara, hi ha calendaris establerts per començar les competicions de la temporada vinent, però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia de coronavirus

L'equip de fons de la Federació Andorrana d'Esquí i el seu entrenador, aquest dimecres a la presentació
L'equip de fons de la Federació Andorrana d'Esquí i el seu entrenador, aquest dimecres a la presentació FAE

La Federació d’Esquí d’Andorra ha presentat aquest matí els objectius de l’equip de fons per la temporada vinent i el pla d’entrenaments de cara a les competicions que es duran a terme si el coronavirus ho permet. Així doncs, els integrants de la secció es prepararan al Principat fins al novembre i després buscaran viatjar a diferents punts d’Europa per tocar neu i començar les primeres curses.

Pel que fa als objectius, l’entrenador de l’equip, Joan Erola ha destacat la participació de Irineu Esteve a la categoria absoluta de la Copa del Món i Carola Vila a la modalitat sub-23. En la mateixa línia, els joves hi hauran de classificar-se pels mundials juniors, encara que tot plegat estarà subjecte a l’evolució de la pandèmia de coronavirus. “Hi ha calendaris establerts però poden sofrir modificacions”, ha explicat.

Si tot va bé, al novembre Irineu Esteve i Carola Vila faran les primeres curses a Escandinàvia

Els entrenaments es desenvoluparan al Principat durant tot l’agost i a partir del setembre començaran a tocar neu de glacera. Després, cap al novembre volaran a Escandinàvia per fer les primeres curses amb Esteve i Vila i buscaran neu al centre d’Europa pels juniors per continuar entrenant. “Aquest any no hem pogut anar a Noruega per començar a competir i mesurar-nos amb altres equips, que ens donava una referència molt bona. Ara, el més important és fer un bon paper als circuits de Copa d’Europa i del Món, que és on fem créixer els corredors. Si fan un bon paper allà, segurament el faran també a la competició.”

Per la seva part, el president de la FAE, Josep Pintat Mas ha agraït a l’equip tècnic, a tots els entrenadors i a l’equip d’atletes la tasca realitzada. “Suposo que com cada any, aquest ens tornaran a dnar moltes alegries. Desitjo que la pandèmia ens permeti fer una temporada més o menys normal aquest hivern i desitjo molts èxits als nostres esportistes”, ha afegit.

Etiquetes

Comentaris

Trending