Una ensopegada al camp del ‘coco’ complica el somni de l’ascens

L’FC Andorra cau a Can Misses davant l’Ibiza-Eivissa per culpa de dols gols de Davo, el segon dels quals arriba quan els tricolors estaven jugant els millors minuts i feien la sensació de poder endur-se la victòria

El gol de Bover ha estat insuficient per puntuar a Can Misses davant l'Ibiza.

L’FC Andorra ha perdut la posició de promoció d’ascens després de caure a Can Misses davant un Ibiza-Eivissa amb molt ofici i amb un Davo letal. Els tricolors han fet una mala primera part però han reaccionat a la segona, amb el gol de l’empat de Bover. Quan millor estaven jugant, una acció mal defensada ha suposat el segon gol que ha acabat sent definitiu. El Nàstic, que ha guanyat a Vila-real, ho ha aprofitat i s’ha situat tercer del subgrup 3C.

No ha acabat d’entrar bé l’Andorra en el partit. Ha buscat dominar la pilota però no ha estat encertat i durant el tram inicial ha tingut molt poca presència a camp contrari. Els locals tampoc han creat gaire perill, però quan ho han fet han demostrat una gran eficàcia. En la primera opció que han tingut, han colpejat amb duresa.

Ha estat al minut 14 amb una gran combinació entre els davanters locals, Davo i Castel. El primer del mig del camp una passada llarga cap al segon, que ha tingut massa temps per controlar, entra dins l’àrea i veure com el seu company li seguia la paret. Assistència, anticipació i xut ras davant del qual Ratti no ha pogut fer res.

Després del gol, els tricolors no han sabut reaccionar. No es pot dir també que el quadre balear estigués massa encertat, però no passava problemes i mantenia la situació sota control. I amb el marcador a favor, això ja li valia. L’Andorra ho ha intentat, però amb poca precisió i això ha fet que gairebé no hagi tingut opcions de perill.

Martí Vila FC Andorra Ibiza
Martí Vila condueix una pilota per la banda.

I, de fet la més clara l’ha trobat a la contra però a l’hora de definir no s’ha pogut culminar de pitjor forma. David Martín i Saverio s’han plantat gairebé sols davant el porter Kellyan però el primer, que conduïa la pilota, ha optat per fer la passada en comptes de disparar i això ha donat temps a Morillas a recuperar la posició i enviar l’esfèrica a còrner abans que aquesta arribés al jugador uruguaià.

Les coses han millorat de forma significativa després del pas per vestuaris. No s’havia jugat ni un minut del segon temps quan l’Andorra, en una excepcional jugada col·lectiva, ha aconseguit igualar el marcador. Pastor ha trobat Carlos entre línies i aquest ha enviat l’esfèrica cap a Riverola, que ha assistit Bover amb una gran passada d’esperó. Des de la frontal de l’àrea, el mallorquí ha engaltat un magnífic xut davant del qual no ha pogut fer res Kellyan.

Han estat uns molts bons minuts dels tricolors, que han tancat el rival al seu camp i generat aproximacions de perill. El segon gol ha estat molt a prop. De fet, Riverola l’ha tingut a les seves botes al 57’ quan no ha sabut aprofitar una mala sortida de Kellyan. Sol, sense porter, ha rematat per sobre el travesser.

Saverio FC Andorra Ibiza
Saverio, que ha estat canviat per lesió, busca una esfèrica davant la pressió d'un rival.

I del que podia ser l’1-2, en pocs minuts s’ha passat al 2-1. Novament, ha faltat tensió defensiva i d’això s’ha aprofitat l’Ibiza. Castel ha rematat, amb poc angle, al pal, i el refús l’ha recollit més viu que ningú Davo, que ha marcat el segon del seu compte particular.

El gol ha fet mal a l’Andorra, que no ha sabut reaccionar malgrat que tenia trenta minuts per endavant. L’Ibiza ha demostrat ofici per controlar el partit i defensar-se amb ordre quan no tenia la pilota i, de fet, si algun equip ha tingut opcions per canviar el marcador ha estat el balear. Rodado ha disposat de dues bones opcions per fer el tercer, però no ha estat encertat.

Per acabar d’arrodonir una matinal per oblidar, l’Andorra ha hagut de jugar els darrers minuts en inferioritat numèrica. I no ha estat pas per una expulsió. Una acció de falta d’entesa entre Enri i Héctor, a l’hora de buscar una pilota, ha acabat amb una fortíssima topada entre tots dos. L’holandès no ha pogut acabar un partit el marcador del qual ja no s’ha mogut malgrat els set minuts d’afegit.

La primera ensopegada de l’Andorra a la segona fase l’ha aprofitat a la perfecció el Nàstic. Els grana han guanyat el Vila-real B i s’han situat tercers. En les dues jornades restants, els tricolors ja no depenen de si mateixos i els tocarà sumar els sis punts en joc i esperar una entrebancada dels tarragonins. La setmana vinent, darrer duel a Prada de Moles amb el filial groguet com a rival.

Camp: Can Misses.
UD IBIZA-EVISSA (2): Kellyan, Kike, Goldar, Rubén (Pardo, 18’), Morillas, Ekain, Molina, Javi Lara (Javi Pérez, 62’), Davo (Cirio, 69’), Javi Vázquez (Pérez, 62’) i Castel (Rodado, 62’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Loureiro (Enri, 75’), Vilanova, Pastor, Martí Vila, Aguado (Casadesús, 75’), Riverola, Bover, Saverio (Pau, 56’), David Martín (Héctor, 66’) i Carlos Martínez.
Àrbitre: Pérez Hernández (Madrid). T.G.:  Rodado, Ekain / Riverola i Martí Vilà.
Gols: 1-0, Davo (14’). 1-1, Bover (46’). 2-1, Davo (60’).

Sarabia: “Ens ha faltat jerarquia i convenciment”

El tècnic tricolor, Eder Sarabia, ha lamentat la derrota davant l’Ibiza, tot posant en relleu que, al seu entendre, “ells han tingut menys ocasions i menys clares, però les han ficat”. Així, ha assegurat que, durant bona part del duel, “el partit s’ha assemblat més al que volíem nosaltres”. En canvi, però, ha indicat que “a vegades es guanya per jerarquia i convenciment, que és el que han tingut ells i ens ha faltat a nosaltres”.