L’encert de Paulí i l’energia de Tunde tornen el MoraBanc al camí del triomf (81-73)

Els andorrans han acabat lligant la victòria gràcies a un bon darrer quart després d’un inici molt desencertat en atac i amb l’Estudiantes dominant

Oriol Paulí encara Avramovic, els millors de cada equip.
Oriol Paulí encara Avramovic, els millors de cada equip. A. MARTIN / ACBPHOTO

Oriol Paulí des de l’encert ofensiu i Tunde amb esmaixades espectaculars i mantenint l’equip en un inici erràtic, han liderat el MoraBanc i l’han dut al triomf després de tot un seguit de derrotes. Els andorrans han acabat lligant la victòria gràcies a un bon darrer quart, que els ha permès acabar remuntant el que havia estat un començament de partit molt dubitatiu i en què un Estudiantes encertat en el tir i molt actiu havia arribat a tenir deu punts de marge.

Però amb paciència i aparicions de molts dels components de la plantilla d’Ibon Navarro -ara Jelinek, després Hannah, també Gielo i, sobretot, els esmentats Paulí i Tunde-, el MoraBanc ha deixat d’anar a remolc per agafar la iniciativa. Sols quan Roberson i Avramovic pel bàndol madrileny han agafat el comandament de les operacions, el Movistar Estudiantes ha semblat que podia allargar l’agonia tricolor. Però no ha estat ni necessari acabar patint. Dos triples de Paulí han acabat sent decisius per impedir els madrilenys tornar-se a posar dins el partit.

I això que el Movistar ha començat el partit molt millor situats damunt el parquet. I amb més encert. La defensa zonal plantejada per Javi Zamora dificultava la fluïdesa en atac del MoraBanc fins que els andorrans han sabut connectar amb Tunde. El pivot de Serra Leone ha anotat tres bàsquets consecutiu i ha posat els locals per primer cop al davant (6-5). Però el domini ha durat poc. Amb més encert, l’Estudiantes ha tornat a obrir forat, especialment després de la primera aturada una vegada finalitzat el primer període.

RS321455 1340 2020 12 20 AND MOV (Martin Imatge) MG 7456
Tunde ha estat molt actiu tant en defensa com en atac.

Un parcial de 0-9 després de dos tirs lliures de Guille Colom han disparat els madrilenys. I els deu punts de marge entre els uns i els altres (17-27) han obligat Ibon Navarro a parar el partit a més de set minuts per arribar al descans. El MoraBanc estava molt desencertat de cara a cistella. En la llarga distància eren errors un darrere l’altre. El minut de temps mort ha donat el seu fruit per als tricolors. Dos triples, de Jelinek i Sy, han acostat molt i molt els andorrans (29-31).

Entre l’increment de l’encert i un parell de controvertides decisions arbitrals que han beneficiat els andorrans (una falta no assenyalada sobre Gentile i la posterior tècnica a l’entrenador visitant), el MoraBanc, gràcies a una nova cistella de Tunde, ha tornat a passar al davant (32-31). Encara quedaven gairebé tres minuts per al descans. I després d’un ensurt arran d’una topada a l’aire entre Llovet i Giedraitis, dos bàsquets de Jelinek, un d’ells des de més enllà de 6,75 metres, han situat la diferència màxima fins llavors a favor dels locals (37-33). Arribava el descans.

RS321464 1343 2020 12 20 AND MOV (Martin Imatge) MG 7478
Oriol Paulí atura un intent de llançament de Giedraitis.

En la represa, i després d’un seguit de males decisions en una banda i l’altra, el MoraBanc ha tret un millor rendiment. Tant que en un tres i no res la distància ja era de vuit punts (41-33). Però una vegada Roberson i Avramovic han agafat el comandament del seu equip, l’Estudiantes ha tornat a mossegar els andorrans (43-41). Amb el matx equilibrat de nou, Ibon Navarro ha hagut de cridar els seus a files. S’entrava en un intercanvi de bàsquets que han portat els madrilenys a situar-se a sols un punt (51-50).

Amb màxim equilibri s’ha iniciat el darrer quart. Fins que una esmaixada espectacular de Tunde amb tir lliure addicional inclòs i un parell de bones accions de Tomasz Gielo han tornat a rellançar el MoraBanc (65-55) i han obligat el tècnic forà a parar novament el partit. Un MoraBanc més coral mirava de controlar la situació davant d’un Estudiantes que fiava la seva inspiració, sobretot Alecsa Avramovic. Però els bàsquets del balcànic tenien per resposta un parell de triples llunyans de Paulí (75-66 min 38). L’exterior català, Jelinek i Hannah han acabat lligant el triomf des del tir lliure.

MORABANC ANDORRA (81): Hannah 8, Paulí 16, Palsson 1, Sy 5, Tunde 13 -cinc inicial-, Jelinek 13, Gielo 7, Colom 6, Llovet 6 i Garcia 6. 19 de 26 tirs lliures; 19 de 34 llançaments de dos; 8 de 28 triples; 40 rebots (28+12); 18 faltes personals.

MOVISTAR ESTUDIANTES (73): Roberson 14, Giedraitis 9, Gentile 2, Djurisic 2, Delgado 7 -cinc inicial-, Vicedo, Brown 12, Cvetkovic 2, Arteaga 4, Avramovic 21. 13 de 19 tirs lliures; 12 de 33 llançaments de dos; 12 de 31 triples; 39 faltes (26+13); 24 faltes personals.

Àrbitres: Aliaga, Castillo i Lucas

Parcials: 15-18; 37-33; 51-50; 81-73.