En marxa les obres d’adequació a Segona del Nacional amb la idea que estiguin a punt en set setmanes

L’FC Andorra espera fer una ocupació del recinte públic, on s’hi col·locarà gespa natural híbrida, “el més temporal possible amb la voluntat de construir un nou estadi” a Encamp

Comentaris

Material sobre la gespa de l'Estadi Nacional.
Material sobre la gespa de l'Estadi Nacional. Toni Solanelles

Les obres per adequar l’Estadi Nacional a les necessitats de l’FC Andorra per poder jugar a la segona divisió del futbol espanyol ja estan en marxa, encara que no serà fins dilluns quan hi hagi, a priori, una afectació directa en la gespa, que s’ha de substituir en la seva totalitat. S’hi col·locarà gespa natural híbrida. La voluntat del club és fer una ocupació del recinte públic “el més temporal possible” i els treballs, segons l’acord amb LaLiga, haurien d’estar a principi de setembre. És a dir, en set setmanes.

El president executiu de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, s’ha mostrat aquest divendres “agraït” i “il·lusionat” perquè després d’un estiu “molt intens” finalment s’hagin pogut posar en marxa uns treballs que han de donar un tomb important a la instal·lació, amb millores als vestidors, en la il·luminació o en els espais destinats als mitjans de comunicació. LaLiga “dona un compte molt bo però vol que tot tingui el mateix nivell”, ha reconegut Vilaseca referint-se, per exemple, a tot allò que té a veure amb les retransmissions televisives.

El president de l’FC Andorra ha agraït l’esforç del Govern per aconseguir fer seure al tomb d’una taula totes les institucions -clubs i federacions- que usen l’estadi, “una instal·lació vital per a Andorra”, i aconseguir una entesa per tal que l’entitat que té com a buc insígnia mediàtic el futbolista de l’FC Barcelona Gerard Piqué en pugui fer una utilització major. També ha agraït l’esforç de les empreses implicades en el projecte i dels tècnics de Govern i dels comuns que han pres part en tot plegat.

WhatsApp Image 2022 07 15 at 7.02.00 PM (1)
Estructures dipositades en un dels accessos del camp, a punt per ser instal·lades on calgui.

En aquest sentit, Vilaseca ha tingut també un reconeixement per la feina feta des del comú d’Andorra la Vella per tal que l’equip que entrena Eder Sarabia, quan torni de la seva estada a Múrcia, pugui entrenar-se al Comunal. Els calendaris, tots, són molt ajustats i per això si escau, en el cas del Nacional, es doblaran torns de feina, per la qual cosa el dirigent futbolístic ja ha demanat “disculpes si aquestes obres causen molèsties als veïns” però ha insistit que “ens hem compromès a intentar tenir el camp ja llest a inicis de setembre”.

ENCAMP

Ferran Vilaseca, que ha fet un apunt sobre la plantilla per recordar que encara falten fitxatges però que de ben segur que es tindrà un equip competitiu, també ha deixat clar que l’ocupació de l’Estadi Nacional serà temporal perquè “la idea” del club és “construir un nou estadi” i aquest s’ha de fer, si no passa res, a Encamp. “Tenim un guió marcat i és el que seguirem”, ha remarcat el president de l’FC Andorra, que ha insistit que “la línia estratègica” passa per Encamp.

“Hem arribat a un acord amb el comú, vam estar molt feliços a Prada de Moles, hi hem aconseguit ascensos i en això estem”, ha afirmat Vilaseca, que ha explicat que es van donant passos lents però segurs. Ha recordat en aquest sentit la geopolítica i l’encariment de la construcció com a elements que aconsellen prudència. “Anem amb pas segur i ferm però a poc a poc i això revertirà en el país. Encamp és el nostre destí”, ha conclòs.

Comentaris

Trending