La Cursa Popular recupera la normalitat després de la pandèmia

La prova tindrà lloc el 15 de maig i els diners que es recaptin amb les inscripcions aniran destinats al fons solidari per a l’acollida de refugiats ucraïnesos

Comentaris

Riva, Ruiz, Mas i altres participants en l'acte de presentació ensenyen la samarreta d'aquesta edició.
Riva, Ruiz, Mas i altres participants en l'acte de presentació ensenyen la samarreta d'aquesta edició. SFGA/J.A.VILADOT

Tres anys després, la Cursa Popular Illa Carlemany recuperarà el format tradicional, després de dues edicions amb formats adaptats a la crisi sanitària. Tindrà lloc el 15 de maig i les inscripcions per a aquelles persones que hi vulguin participar ja estan obertes. L’objectiu de l’acte, que compte amb el patrocini del Govern, és fomentar els hàbits saludables i la pràctica de l’esport.

La ministra, Sílvia Riva, juntament amb els secretaris d’Estat, Justo Ruiz i Helena Mas, han presentat aquest dimarts l’edició del 2022 de la prova, que té com a fita la promoció de l’activitat física i saludable. La cursa tornarà a ser la tradicional, després d’un 2020 i un 2021 en els quals el format es va adaptar per culpa de la pandèmia. És a dir, presencial. Serà el dia 15 de maig.

Pel que fa al recorregut de la cursa, hi haurà dos recorreguts: un de cinc quilòmetres i un de només dos, més adaptat als infants. La sortida serà davant del centre comercial i arribarà al Parc Central. En tots dos casos es passarà per diferents carrers d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

Des del Govern, s’ha explicat que la principal novetat d’enguany és la promoció de la candidatura als Campionats del món d’esquí alpí Andorra 2027 amb la impressió del logotip a la màniga de les samarretes de la cursa i el lliurament a tots els participants d’un obsequi. A més, l’eslògan de la cursa d’enguany s’ha alineat amb el projecte amb el nom ‘Mou-te per Andorra 2027’.

Una part de la recaptació de la venda de samarretes es destinarà al fons solidari per l’acollida dels desplaçats a Andorra a causa de la crisi a Ucraïna, establint un import de 2 euros per participant. L’any 2019 es va assolir una ajuda de 4.400 euros per al Banc d’aliments de Càritas.

La cursa coincideix amb la celebració del Dia de l’Esport per a Tothom. Una jornada que s’emmarca en l’estratègia nacional per a la nutrició, l’esport i la salut aprovada el 2007 pel Govern i té la missió de promoure i protegir la salut fomentant una alimentació saludable i la pràctica regular d’activitat física per tal de prevenir malalties i millorar la qualitat de vida de la societat.

Comentaris

Trending