Cop d’autoritat en només 45 minuts

L’FC Andorra supera de forma clara al Nàstic (0-3) aprofitant un joc ofensiu brillant, les excessives febleses de la defensa grana i un Manu Nieto estel·lar, amb dos gols i un penal forçat

Els jugadors de l'Andorra celebren un dels gols aconseguits a Tarragona.
Els jugadors de l'Andorra celebren un dels gols aconseguits a Tarragona. FC Andorra

L’FC Andorra ha començat la segona volta d’una forma difícilment millorable. Els tricolors han donat un cop sobre la taula sumant els tres punts al camp del Nàstic. I ho han fet, a més, amb una gran contundència i superioritat. Els d’Eder Sarabia han deixat el partit vist per sentència ja al primer temps, combinant un gran joc d’atac amb les facilitats, tot s’ha de dir, d’una defensa grana especialment poc inspirada. El triomf consolida encara més l’equip a la zona de promoció d’ascens.

L’FC Andorra ha sortit al camp en mode piconadora. I, a sobre, s’ha trobat amb un rival extremadament desencertat, sobretot en la parcel·la defensiva. De fet, en tan sols quinze minuts, els tricolors podrien haver deixat sentenciat el duel. I si no han fet només és per culpa d’un home: Manu, el porter el conjunt grana. En aquest lapse de temps ha aturat fins a quatre rematades a intents d’Hevel, Marc Fernández i Manu Nieto.

El que no ha pogut evitar, però, ha estat el primer gol de l’Andorra. L’origen? El primer dels nombrosos errors que cometria el Nàstic al llarg del partit. I allà estava Nieto per aprofitar-lo. Ha vist molt bé la indecisió en la sortida de la pilota i l’ha robat. Ja dins l’àrea, ha intentat una acció individual i ha estat travat dins l’àrea. L’àrbitre no ho ha dubtat i ha assenyalat la pena màxima. Marc Fernández ha estat l’encarregat de transformar-lo: pilota a la dreta i porter a l’esquerra.

Segons han passat els minuts, semblava que els grana començaven a posicionar-se millor sobre el camp. I han començat a generar més perill, sobretot per banda dreta amb un Robert molt actiu. La defensa tricolor, però, ha estat atenta i no ha deixat culminar cap de les accions.

Ratti Nastic Andorra
Ratti fa una passada davant la pressió d'un davanter grana.

Aquesta igualtat, però, l’ha fet miques l’Andorra en només cinc minuts. Al 30’, una pilota llarga des de la defensa l’ha intentat enviar amb el cap Aythami cap al seu porter. La passada li ha quedat curta. Molt. I Manu Nieto ha olorat la sang. S’ha emportat l’esfèrica i, sol davant Manu, l’ha regatejat i ha marcat a porta buida.

Per acabar d’adobar l’exhibició de l’Andorra i de Nieto, al 34’ ha caigut el tercer. Bon contracop portat per Martí Vilà des de la banda esquerra. El lateral ha centrat a l’àrea i allà el de Villa del Rio ha connectat un bon cop de cap. El porter grana ha pogut tocar l’esfèrica, però no prou per desviar-la i evitar el tercer. El partit, tret d’un miracle tarragoní, estava gairebé sentenciat.

Abans del descans, però, ha quedat encara més clar que no era pas el dia del Nàstic. En l’única ocasió de perill que ha creat el quadre local en tot el primer temps, a empentes i rodolons, Nil s’ha emportat la pilota i ha rematat amb el cap. L’esfèrica semblava anar cap a porteria i Pedro, intentant assegurar el gol, no l’ha tocat del tot bé i la sensació és que ell mateix ha acabat evitant el gol.

Andorra Nàstic
Un instant del partit.

El 0-3 al descans deixava clar que el partit estava gairebé al sac. L’experiència, però, aconsellava no relaxar-se. El record del 4-2 de la temporada passada estava present. I, per això, al segon temps, l’Andorra ha apostat per controlar el partit amb la pilota davant un rival que, lògicament, ha intentat estirar línies a la desesperada. Tot i això, els tricolors han sabut resistir bé aquestes escomeses, cedint poques opcions. No ha estat fins al 67’ que els grana han tingut una clara, amb una mitja xilena de Carbia que ha marxat desviada.

Segons passava el temps, el Nàstic prenia més riscos al mateix temps que anava acceptant que no hi havia res a fer. I això ha permès l’Andorra sortir a la contra. El quart ha estat a punt d’arribar en una ràpida transició conduïda per Molina, que ha cedit la pilota, ja dins l’àrea, a Eudald. El carriler ha xutat al pal. La rèplica grana l’ha tingut Pablo rematant desviada una centrada de Robert, del poc salvable de l’equip local en el partit, des de la banda dreta. Novament, quedava clar que la tarda no era pas la millor per al Nàstic.

El tram final ha estat de tràmit, però tot i així, l’Andorra encara ha tingut l’opció d’ampliar més un marcador rotund. Ho hauria fet si, al 82’, Iván Gil no hagués rematat massa lat una bona acció de Rubén Enri. Tot i això, no es pot negar que el 0-3 és un resultat per estar satisfet. I un clar avís als rivals: aquest equip és ambiciós i no renuncia a res.

Ho podrà continuar fent dissabte, amb el primer partit de la segona volta al Nacional. En aquest cas, es repetirà l’enfrontament de la jornada 2, contra l’Algeciras.

Camp: Nou Estadi. 2.195 espectadors.
NÀSTIC DE TARRAGONA (0): Manu, Nil (Bonilla, 58’), Quintanilla, Aythami, Joan Oriol, Ribelles (Valverde, 70’), Del Campo, Pedro (Pablo, 46’), Robert, Elías i Romera (Carbia, 19’).
FC ANDORRA (3): Ratti, Pastor (Altimira, 62’), Vilanova, Diego, Martí Vilà, Aguado, Bover (Morer, 74’), Molina (Iván Gil, 79’), Hevel, Manu Nieto (Enri, 79’) i Marc Fernández (Eudald, 62’).
Àrbitre: Muñoz Pérez (València). T.G.: Aythami, Quintanilla, Valverde / Aguado i Diego.
Gols: 0-1, Marc Fernández (5’). 0-2, Manu Nieto (30’). 0-3, Manu Nieto (33’).