Clam del món de l’atletisme: noves instal·lacions, sí; Jocs dels Petits Estats lluny d’Andorra, no

La cònsol major d’Andorra la Vella va insinuar que si s’ha de construir el multifuncional a la zona de l’Estadi Comunal potser almenys les proves atlètiques de la cita del 2025 s’hauran de traslladar fora del país

Una vista general de l'Estadi Comunal.
Una vista general de l'Estadi Comunal. ARXIU

Noves instal·lacions, sí. I amb la col·laboració, comprensió i ajut que calgui. Ara, que construir unes noves pistes d’atletisme suposi haver de portar l’essència de qualsevol cita de naturalesa olímpics com els Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar el 2025 al Principat, no hauria de ser ni viable ni factible. El món de l’atletisme fa dies que està expectant respecte del que pugui passar amb l’Estadi Comunal i l’eventual construcció en aquell indret del recinte multifuncional. 

Ara la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha obert una nova derivada que ha fet saltar la Federació Andorrana d’Atletisme. En efecte, aquest dijous, Marsol continuava insistint que la millor alternativa per al comú de la capital per ubicar el multifuncional seria la zona de l’Estadi Comunal. Però això possiblement impossibilitaria que hi hagi al Principat instal·lacions per a l’atletisme en vista als Jocs dels Petits Estats que el Principat ha d’acollir el juny del 2025 després que la pandèmia fes posposar la cita del 2021. I que caldria buscar un pla B que passaria, no hi ha més remei, per traslladar les proves atlètiques en un altre indret. A Font Romeu, a Lleida, o a on s’escaigui.

“No entendríem, però, que es puguin plantejar escenaris on no disposem d’una instal·lació pels Jocs dels Petits Estats 2025 a Andorra. Fer les proves d’atletisme fora del nostre país seria desvirtuar els Jocs, i desil·lusionant per la jove generació que treballa per arribar-hi”

No hi està pas d’acord la federació. I aquest dissabte el seu president, Josep Maria Missé, ho ha deixat molt clar a través de les xarxes socials. Que es vulguin millorar les instal·lacions, d’acord. Però que això suposi haver de deixar Andorra sense les proves reines dels Jocs dels Petits Estats ni parlar-ne. “Des del món de l’atletisme celebrem i donarem tot el nostre suport a un projecte que ens permetrà disposar d’unes instal·lacions de primer nivell. Estarem disponibles per col·laborar en tot el que calgui, i contribuir en millorar-lo”, afirma Missé.

El president federatiu admet que “som conscients que les obres triguen temps, i això comportarà que durant un temps ens haurem d'adaptar i no podrem disposar de les instal·lacions”, però dit això “no entendríem, però, que es puguin plantejar escenaris on no disposem d’una instal·lació pels Jocs dels Petits Estats 2025 a Andorra. Fer les proves d’atletisme fora del nostre país seria desvirtuar els Jocs, i desil·lusionant per la jove generació que treballa per arribar-hi”. I conclou: “Per nosaltres, si no hi ha instal·lació, és preferible postposar-los, i poder celebrar-los al nostre país un cop disposem de les instal·lacions adequades”.

Comentaris

Trending