Catalunya només compta amb Andorra pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 per les places hoteleres

Les competicions esportives es desenvoluparien en territori català i a l'exterior, França i Bòsnia, pel que fa a aquelles disciplines que no disposen de les infraestructures

Laura Vilagrà ha estat l'encarregada de presentar el projecte de la candidatura.
Laura Vilagrà ha estat l'encarregada de presentar el projecte de la candidatura.

Andorra ha estat inclosa en la candidatura en solitària de Catalunya per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030, però només en àmbit hoteler. Les competicions esportives no trepitjarien territori andorrà que es disputarien en cinc estacions d'esquí catalanes, Barcelona, Badalona i Gavà. França i Bòsnia acollirien aquelles proves que no es poguessin fer a Catalunya per manca d'infraestructures.

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquesta tarda la seva proposta de candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 i ho fa comptant amb el Principat. Una col·laboració, però, que quedaria acotada en àmbit hoteler, en concret, com ha detallat la coordinadora de la Generalitat del projecte olímpic 2030, Mònica Bosch, compten amb 11.891 habitacions al Principat.

Unes places hoteleres, més de la meitat de les previstes dins de la proposta, unes 20.000, que haurien de donar resposta a les demandes de visitants i equips que tinguin com a destí aquesta zona dels Pirineus. Sobretot, les que es desenvoluparien a La Molina i La Masella.

Les proves esportives, en cap cas, es disputarien en territori andorrà. De fet, les disciplines esportives es repatirien entre Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot, La Masella, La Molina, Barcelona, Badalona i Gavà. A més, hi hauria espais fora del territori català: dos a França (Courchevel i La Plagne) i la capital bosniana, Sarajevo, on es farien les competicions de bobsleigh, skeleton i luge i els trampolins de salts, ja que a Catalunya no es disposen de les infraestructures necessàries per dur-les a terme.

La proposta, com ha confirmat la consellera de Presidència catalana, Laura Vilagrà, ha estat entregada al Comité Olímpic Espanyol (COE). Aquest serà l’encarregat d’avaluar-la i, en cas de considerar-ho oportú, traslladar-la al Comitè Olímpic Internacional (COI). Si és designada candidata als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, l’elecció de la seu es farà el 2023 i competirien contra Vancouver, Salt Lake City i Sapporo

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending