Cande Moreno fa història a la Copa del Món de descens

(AMB VÍDEO) L’esquiadora andorrana acaba 21a a St. Moritz, amb la qual cosa esdevé la primera en entrar al top-30 en una prova de velocitat

Cande Moreno durant la prova.
Cande Moreno durant la prova. Alain Grosclaude / Agence Zoom

Qui li ho havia de dir a Cande Moreno que aquest divendres faria història a St. Moritz. Poc s’ho esperava. Gens. Però els canvis que la meterologia han obligat a fer han donat una empenta definitiva a l’esquiadora per tal que es pogués convertir en la primera esquiadora del país en entrar entre les 30 primeres en una Copa del Món de velocitat.

Moreno ha estat la 21a a la cursa de descens de St. Moritz, a Suïssa, el que suposa 10 punts WC per a ella. Un gran resultat per a un gran treball d’equip que inclou l’equip tècnic encapçalat per Dejan Poljansek, amb Pablo Vallina i el fisio Elia Villa. El resultat de l’esquiadora suposa una injecció de moral per a tots ells, com han ressaltat des de la ciutat helvètica.

Moreno ha assolit la 21a posició amb una baixada molt intensa. Al primer parcial se situava amb el 12è temps amb +0.12, mentre que en el segon era el 15è crono amb +0.80, mentre que al tercer intermedi era el 29è crono amb +0.77. Al final, l’andorrana se situava, però, 21ª a l’arribada, amb un crono de 1.11.48, a 2.08 de la guanyadora, la italiana Elena Curtoni (1.09.40). El temps de tall dels punts (30ª plaça) es quedava a  +2.41 de Curtoni, i amb Moreno dins dels punts de Copa d’Europa.

PUNTS I SATISFACCIÓ

Amb aquesta 21ª posició, Moreno suma 10 punts de Copa del Món -se situa 35ª en la general de descens-, els seus primers punts d’aquesta temporada i de sempre. Fins ara, el seu millor resultat en Copa del Món de velocitat havia estat la 32a posició de Lake Louise del passat 3 de desembre, quan a més es va quedar a només 0.04 mil·lèsimes dels punts. Abans, havia estat 40ª al descens del desembre del 2021 també a Lake Louise, i 44ª el passat mes de febrer a Crans Montana, també en descens de Copa del Món.

 

Cande Moreno ha assegurat estar “molt contenta per la carrera d’avui. És un resultat que no ens esperàvem, portava dos entrenaments una mica complicats, que no estava esquiant al nivell que volia, però avui era un dia complicat, amb poca visibilitat i condicions una mica difícils i ha sigut una carrera més curta perquè han baixat la sortida i he sabut aprofitar l’oportunitat per acabar amb un súper bon resultat. Pels dies que ve em queda demà un altre descens i diumenge un supergegant, així que estem molt motivats”.

Etiquetes

Comentaris

Trending