El Baxi Manresa escalfa encara més la complicada situació del MoraBanc

Els tricolors es deixen remuntar de forma incomprensible un partit que semblaven tenir controlat a tres minuts del final després d’una apagada general de gairebé tots els jugadors (79-82)

El tap decisiu de Moneke a Olumuyiwa.

Incomprensible. El MoraBanc Andorra ha deixat escapar davant el Baxi Manresa un partit que ha dominat de forma clara des del segon quart. L’apagada dels tricolors en el tram final del duel, amb errors personals absolutament imperdonables en el bàsquet d’elit, ha permès els del Bages remuntar (79-82) i donar un cop duríssim a un conjunt que segueix sense reaccionar. Aquest dissabte, ni tan sols amb l’escalf de la ‘Bombonera’.

El MoraBanc ha entrat al partit amb dubtes i inseguretats. I al llarg el primer quart això s’ha notat. Malgrat un triple inicial de Crawfors (5-2), en atac els d’Ibon Navarro s’han mostrat imprecisos, perdent fins i tot pilotes de forma massa senzilla. I abusant massa d’un llançament exterior en el qual tampoc estaven fins. I d’això n’ha sabut treure profit el Baxi per posar-se al davant en el marcador primer i, després, per escapar-se, amb fins a nou punts d’avantatge. Una cistella de Nakic sobre la botzina ha reduït la diferència a set (14-21).

La situació ha canviat radicalment en el segon període, amb un MoraBanc absolutament desfermat, sobretot des de l’exterior de la zona. Fins a vuit triples de nou intents ha anotat al llarg del quart el conjunt tricolor. Quatre, obra de Clevin Hannah; tres més, de Crawford. I això, combinat amb una millora evident de les prestacions defensives ha fet que es remuntés, primer, la diferència negativa (32-31) després d’un tir exterior de Hannah a l’equador del període) i, després, marcar en el marcador.

Connor Morgan abandona lesionat la pista.

I això malgrat el cop anímic que podria suposar la lesió de Connor Morgan, que ha quedat KO a l’equador del quart. Una acció de 2+1 culminada per Oriol Paulí ha fet que els tricolors marxessin de fins a 14 punts. Abans del descans, un triple de Dani García ha tallat la sagnia que estaven patint els del Bages (47-36).

En el retorn dels vestuaris, l’avantatge assolit ha permès els tricolors jugar amb més tranquil·litat un duel amb molt ritme i velocitat. Durant el tercer quart, el joc ha estat molt igualat. Ni el MoraBanc ha aconseguit ampliar més la distància ni el Baxi apropar-se en el marcador. Crawford, amb dos triples més, ha contribuït a mantenir una diferència relativament còmoda que ha acabat sent d’onze punts abans d’arribar al darrer i definitiu quart (68-57).

La diferència era bona però no definitiva. I menys davant un dels rivals més en forma de l’ACB. I així ho ha pogut comprovar el MoraBanc, amb l’aparició de Sylvain Francisco -cinc punts consecutius- i un triple de Maye. El Baxi se situava només sis punts per sota (73-67) quan tot just quedava mig període al davant. Era clar que encara caldria remar i molt.

RS418215 2022 01 22 Morabanc   Baxi Manresa (Martin Imatge) 1596
Un instant del duel.

El Baxi ha entrat definitivament en el partit a falta de pot menys de tres minuts pel final. Una pilota perduda absurdament per Miller-Mcintyre ha acabat amb un triple de Francisco, que, a més, ha arrencat un tir lliure extra. Acció de quatre punts i el Manresa només quatre per sota.

I en el pitjor moment, al MoraBanc se li han fos els ploms. S’han bloquejat en atac i el Baxi no ha perdonat. A dos minuts del final, un altre triple d’un Francisco endollat ha tornat a posar el quadre del Bages per davant en el marcador (75-76). A l’intercanvi de cistelles s’ha sumat Crawford, l’únic tricolor que s’ha quedat al partit, per permetre uns segons finals d’infant, amb els andorrans un per sota (79-80). Olumuyiwa ha tingut la cistella de la victòria en una entrada a cistella que Moneke ha salvat amb un gran tap. La falta personal posterior, antiesportiva, de Hannah, ha donat als visitants l’opció de sentenciar el duel.

El MoraBanc encadena, doncs, una nova desfeta. I la situació a la lliga es complica, i molt. La zona de descens és només a un partit i el pròxim compromís a l’ACB és la visita a la pista del Madrid.

FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (79): Miller-Mcintyre (0), Olumuyiwa (7), Llovet (3), Hannah (16), Crawford (22) -cinc inicial-, Paulí (8), Noua (2), Nakic (10), Diagné (2), Morgan (6)i Arteaga (3).
BAXI MANRESA (82): Moneke (7), Valtonen (10), Bako (10), Thornasson (3), Dani Pérez (0) -cinc inicial-, Francisco (27), García (8), Vaulet (0), Sima (8) i Maye (9).
Àrbitres: Aliaga, Martínez i Fernández.
Parcials: 14-21 / 33-15 (47-36) / 21-21 / 11-25 (79-82).