El Barça ajorna les eleccions a la presidència que preveien Andorra com a una de les seus

La Generalitat no permetia els socis blaugranes sortir del seu municipi per anar a votar i això ha decidit la junta gestora a posposar els comicis, previstos pel diumenge 24

Joan Laporta és un dels candidats que ha disposat una seu electoral a Andorra.
Joan Laporta és un dels candidats que ha disposat una seu electoral a Andorra.

Les eleccions a la presidència de l’FC Barcelona, que havien de tenir una urna al centre d’Andorra la Vella, no es podran celebrar el diumenge 24 de gener tal com inicialment estaven previstes. Els comicis s’hauran d’ajornar a conseqüència de les restriccions aplicades per la Generalitat per intentar frenar l’expansió del coronavirus, principalment pel confinament municipal. La decisió s’ha pres després de la trobada mantinguda aquest divendres amb el Procicat.

Les eleccions estaven previstes per al dia 24 i, de fet, ja tenien tres candidats confirmats un cop tancat el termini de presentació d’avals: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Els dos primers, de fet, estan tenint una presència important a Andorra, que era una de les seus descentralitzades on es podia votar segons el protocol aprovat pel club blaugrana. L’urna s’havia d’ubicar al centre de congressos i permetre la participació dels socis que viuen tant al Principat com a les regions més properes.

La descentralització de la votació era una de les mesures adoptades pel Barça per afrontar la situació epidemiològica. A banda del Camp Nou i el Palau Blaugrana, els seguidors podien dipositar el seu vot a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, pel que fa a Catalunya, i a Madrid, València, Sevilla i Palma de Mallorca. Andorra era l’única seu a l’estranger.

L'una blaugrana estarà al centre de congressos d'Andorra la Vella.

Relacionat

El centre de congressos acollirà la seu andorrana de les eleccions de l’FC Barcelona

L’empitjorament de la pandèmia, però, ha obligat la Generalitat a allargar fins al diumenge 24 les mesures restrictives. Entre altres, el confinament municipal. Per tant, els socis no podrien sortir de la seva localitat d’origen per votar. O, en el cas del Principat, travessar la frontera. En la reunió mantinguda amb el Procicat, s’ha constatat que això impossibilitat la celebració de les eleccions, ja que es considera el club una entitat privada i, per tant, no es permetria una excepció.

El president de la junta gestora, Carles Tusquets, té previst reunir-se amb els tres candidats per comunicar-los la decisió. Ara, caldrà veure fins a quan es posposen els comicis.

De fet, també seguirien el mateix camí les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel 14 de febrer. El govern català ha traslladat a la resta de partits polítics la proposta i la idea d’ajornar-les fins a finals de maig. Concretament, el dia 30, tot confiant que llavors la situació epidemiològica sigui molt més favorable.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending