“Arribem amb opcions reals”

Al Principat es realitzaran accions per poder seguir en directe les votacions per la seu del Mundial d'Esquí Alpí del 2027

Hidalgo i Visa valorant la candidatura abans de marxar cap a Milà.
Hidalgo i Visa valorant la candidatura abans de marxar cap a Milà.

Tota la carn ja està a la graella i només queda el veredicte dels jutges. Els integrants de l'expedició andorrana que viatjaran a Milà, on es decidirà la seu del Mundial d'Esquí Alpí del 2027, ja tenen la maleta carregada d'il·lusió, però conscients que no hi ha res fet. Quatre candidatures i un guanyador on les aposten indiquen una final entre Suïssa i Andorra per endur-se l'organització de l'esdeveniment. Al Principat, també estarà tot a punt per seguir en directe, a través d'una pantalla gegant, la decisió de la Federació Internacional d'Esquí (FIS).

“Arribem amb opcions reals”, així de convençut, però tocant de peus a terra, s'ha mostrat el director general de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo, abans de marxar cap a la ciutat italiana de Milà on dimecres s'escollirà la seu del Mundial d'Esquí Alpí del 2027. “La feina que s’ha fet durant aquests darrers mesos és precisament per passar de tenir una il·lusió a veure què tenim opcions”. No serà fàcil i és que com a rivals hi ha Crans Montana de Suïssa, l'alemanya de Garmisch-Partenkirchen i la noruega de Narvik, tot i que com ha avançat Hidalgo, durant l’esmorzar previ abans de marxar a Itàlia, “hi ha un gran component de política i, per tant, arribem en un procés sense cap seguretat ni nosaltres ni cap altra candidatura”.

En les votacions “hi ha un gran component de política i, per tant, arribem en un procés sense cap seguretat ni nosaltres ni cap altra candidatura”

Les apostes indiquen “una final entre Suïssa i Andorra, però els altres dos candidats també són molt potents i hauran fet la feina igual que nosaltres”. De fet, de les quatre opcions, dues, Suïssa i Alemanya, repeteixen mentre que Andorra és la primera vegada que opta: “És un element a tenir en compte; fa uns anys quan hi havia un entorn més tradicional, seria important, però ara potser no tant. Si hi ha algú que pot trencar aquesta estadística és un país com Andorra, que no és un habitual”, ha assenyalat el director general de la candidatura andorrana.

També ha posat en relleu que “a la FIS hi ha hagut un canvi després de 25 anys amb una presidència i una manera de fer. Ara veurem si aquesta voluntat de canvi s’estén a totes les àrees. De fet, veu dos vessant, una “visió d’entendre que és un festival de 15 dies, que és la joia de la corona de la FIS” i “dos organitzadors que cada any estan a la copa del món i que, per tant, si cada any fas el mateix la creativitat baixa”; d’aquí que veu una ‘lluita’ entre “creativitat i innovació per un costat -Andorra i Narvik- i per l’altre “tradició i continuïtat” -Crans Montana i Garmisch-Partenkirchen-.

Des de la Federació d’Esquí també es respira optimisme perquè, com a recordat el gerent de la FAE, Carles Visa, “quan hem organitzat competicions s’han fet les coses bé i no tenim res a envejar a altres candidatures”. Un fet que els permet encarar el viatge a Milà amb il·lusió i amb sensació “d’haver fet els deures”.

La presentació s'ha fet aquest dimecres a Illa Carlemany.

Relacionat

La candidatura als Mundials Andorra 2027 vol ser la més inclusiva de la història

A Itàlia només hi viatjarà una petita representació, però al Principat s'han previst la instal·lació d'una pantalla gegant per poder seguir en directe l'elecció de la seu del mundial amb la instal·lació d'una pantalla gegant a Illa Carlemany. De fet, ja està tot el timming establert: a les 17 hores començaran les presentacions i s'espera que la candidatura andorrana ho faci entre les 18 i 18.10 hores. Una vegada finalitzin es començarà el procés de votacions i es preveu que se sàpiguen els resultats a partir de les 19 hores. En aquell moment, només hi haurà espai per l'alegria o la decepció; en cas de no ser escollida, l'experiència ha de servir per continuar progressant i presentar-se en una futura edició i pensant en la del 2029.

En cas de ser vencedora, el Mundial se celebraria durant la primera quinzena de febrer del 2027. Un temps que es podrà treballar i perfilar el projecte que, en un inici té previst que unes 10.000 persones puguin viure en directe cadascuna de les proves. Cal recordar que, les finals de la Copa del Món del 2019 van tenir una mitjana d’entre 5.000 i 6.000 espectadors.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending