Aprovació oficial de la decisió que Andorra opti a la fase final de la Lliga Endesa

El Govern ofereix tests massius a tots els basquetbolistes que vinguessin al país com a element diferencial respecte a les altres candidatures

Els jugadors del MoraBanc celebren una victòria dirigint-se a la grada on hi havia els aficionats andorrans.
Els jugadors del MoraBanc celebren una victòria dirigint-se a la grada on hi havia els aficionats andorrans. ACB PHOTO

Ja és oficial. Andorra serà candidata formal a poder acollir, si es reprèn la competició, la fase final de la Lliga Endesa. El Govern ha aprovat presentar la candidatura perquè el Principat pugui ser la seu que decidirà el campió de l’ACB. L’executiu juga amb la gestió de la crisi sanitària com a suposat element diferenciador respecte la resta de candidats.

A través del MoraBanc Andorra, el Principat ja s’havia postulat per poder acollir la competició en mode de concentració. L’ACB va fer arribar fa uns dies el plec de bases i després d’analitzar-lo, s’hauria donat el vist-i-plau. La fase final de la Lliga Endesa de bàsquet tindria una durada de 14 dies de joc, previstos entre el 15 de juny i el 10 de juliol. La proposta andorrana ha comptat amb l’estreta col·laboració dels ministeris de Salut, Turisme i Cultura i Esports, juntament amb el club que presideix Gorka Aixàs.

-

Relacionat

Andorra competirà amb nou seus més per acollir la fase final de la Lliga Endesa

La candidatura ha rebut l’aval i les recomanacions sanitàries escaients per poder definir protocols específics d’entrenament i distanciament social dels esportistes així com també per a l’allotjament dels equips. La candidatura andorrana es diferència de les altres en el tractament específic sanitari que es podrà oferir als esportistes com el procés de testos massius d’anticossos que s’estan fent a tota la població del país.

Tal com van decidir a finals d’abril els equips de l’ACB, enguany, i degut a la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, la competició de bàsquet es resoldrà amb una fase final amb la participació de 12 equips. Aquesta fase final es celebrarà en una seu única en règim de concentració i jugant els partits a porta tancada per dirimir el títol de la Lliga Endesa i definir els llocs de privilegi. Els organitzadors s’han donat com a data límit el 31 de maig per escollir quina seu és la guanyadora, en cas que finalment es decideixi celebrar la fase final si la situació sanitària ho permet.

Etiquetes

Comentaris

Trending