L’ampliació del Centre de Tecnificació d’Ordino donarà servei a 18 federacions i costarà 8 milions

Des de l'any 2019 hi ha hagut un increment del 73% d’esportistes que utilitzen les instal·lacions que s'han convertit en un espai de referència

Comentaris

Aspecte exterior del CTEO una vegada ampliat.
Aspecte exterior del CTEO una vegada ampliat. GOVERN D'ANDORRA

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, han participat aquest dilluns a la sessió inaugural de la 3a edició de ‘L’esport ens connecta’ que ha servit per presentar el nou projecte d’ampliació sostenible dels serveis i de les instal·lacions ubicades al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO).

El projecte, previst als pressupostos del Govern, preveu la construcció de nou equipaments esportius: piscina d’entrenament, sala d’esports de combat, nou gimnàs, sala de gimnàstica rítmica, pista poliesportiva amb graderies i pista de petanca coberta. Les noves instal·lacions permetran donar resposta a un total de 18 federacions. El pressupost està al voltant dels vuit milions d'euros, i el principal objectiu és el de donar solució a les diferents federacions i esports col·lectius que no tenen un espai propi com l’handbol, el vòlei o l’hoquei patins. Podrà acollir tornejos o competicions d’un cert nivell. Les obres començaran a principis de l’any vinent i la idea és que també puguin ser la seu d’esports com el judo o el kàrate. 

Render CTEO 2
Imatge de com quedarà la piscina.

L’ampliació del centre “segueix un fil conductor i és la culminació” de les fases que ja s’han dut a terme durant els darrers tres anys, tal com ha destacat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Des del 2019 s’han posat en marxa nous serveis (sala de musculació, gimnàs, servei d’àpats, menjador, fisioteràpia, medicina esportiva, zona d'aigues entre d’altres) que converteixen el CTEO en l’espai de referència de l’esportista tecnificat, becat i de les federacions. Amb els nous serveis ja en marxa, s’ha augmentat un 420% el nombre d’entitats i clubs que s’ubiquen al CTEO així com també es registra, respecte al 2019, un increment del 73% d’esportistes que utilitzen el centre esportiu. La primera fase es va fer dels anys 2020 al 2021 i la segona acaba aquest 2022.

La instal·lació comptarà amb un sistema de generació d’energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques

La ministra ha afegit que el projecte s’emmara dins del full de ruta del Govern, Horitzó 23, que contempla l’ampliació de les instal·lacions per tal de “donar resposta a la demanda creixent d’espais esportius al país fruit de l’increment exponencial de les llicències de federacions esportives”. Riva ha volgut destacar que el projecte d’ampliació s’ha concebut i es desenvoluparà seguint els principis de la sostenibilitat.  Per aquest motiu, la instal·lació comptarà amb un sistema de generació d’energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques integrades amb injecció de possible energia sobrant a la
xarxa elèctrica general. A més, també disposarà de sistema aerotèrmic de cicle complet de generació d’energia mitjançant un sistema amb bombes de calorcondensades per aire, per la generació de fred i calor. Finalment, la zona de la piscina d’entrenament tindrà un modern sistema de filtratge. Ha destacat que el país cada cop acull més esdeveniments esportius.

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz ha indicat que el primer objectiu era posar l'esportista al centre i després anar desenvolupant serveis com la preparació física, la recuperació o la nutrició. Així mateix ha comentat que s'han signat diversos convenis com ara amb el Col·legi Oficial de Nutricionistes.

PREMIS A ESPORTISTES

Espot, Riva i Ruiz han participat en el lliurament de premis als esportistes amb resultats destacats en competicions internacionals en la categoria sènior per a la temporada 2021-2022. Els premiats han estat  Pol Moya; Nahuel Carabaña,  Carola Vila, Ariadna Fenes, Maeva Estevez,  Arnau Soldevila, Candelaria Moreno, Roger Puig, Irineu Esteve, Joan Verdú i Mònica Doria.

20221128210310  T4A5099
Lliurament del reconeixement a Maeva Estévez.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending