Àlex Español debutarà al Ral·li I Memorial Abel Puig com a pilot de l’ACA Esport

El ral·li organitzat pel Club Esportiu WRC Management és la primera prova del calendari del campionat que la Federació Catalana d’Automobilisme ha posat en marxa aquesta temporada

El nou pilot de l'ACA, Àlex Español
El nou pilot de l'ACA, Àlex Español ACA

Àlex Español disputarà el Ral·li I Memorial Abel Puig, vàlid per al Campionat de Catalunya de Promoció, amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). Aquesta, serà la seva primera competició amb els colors de l’ACA Esport, encara que durant tota aquesta temporada ha estat seguint un pla de formació fora de les carreres. El ral·li organitzat pel Club Esportiu WRC Management és la primera prova del calendari del campionat que la Federació Catalana d’Automobilisme ha posat en marxa aquesta temporada.

El ja pilot de l’ACA Esport acudirà a Cervera amb ganes de saber on queda situat respecte als seus rivals després del treball fet fins al moment. “Estar en el programa de l’ACA és un pas decisiu per a iniciar la meva trajectòria en el món de la competició. Arribo a aquesta primera prova amb l’objectiu de donar-me a conèixer com a pilot d’Andorra i intentar posar en pràctica tota la formació que he rebut en els tests previs fets durant l’any, a veure que tal va l’experiència.”, va comentar.

Español pensava començar a competir durant la temporada 2021, però la possibilitat d’afrontar el certamen de la FCA va canviar els seus plans.

Español pensava començar a competir durant la temporada 2021, però la possibilitat d’afrontar el certamen de la FCA va canviar els seus plans. “El nou Campionat de Promoció consta de 5 o 6 ral·lis, que a més es disputen sobre asfalt o terra. La idea inicial era competir en aquest campionat durant dues temporades, abans de fer el salt a un campionat de més envergadura. De tota manera veurem si es poden escurçar els terminis, cal anar superant etapes”, va declarar el pilot.

Respecte al seu equip, el pilot va comentar que l’ajudarà a créixer ràpidament. “Estic convençut. A la meva dreta en l’habitacle del Ford Focus 1.6, estarà Leites. Un copilot que ha corregut proves del mundial (amb Joan Carchat) i que no fa ni una setmana va guanyar una prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra (amb Nil Solans). A més, també estarà pendent de les meves evolucions Alex Bercianos, que farà les funcions de ‘coach’ i amb el qual hem fet diversos tests aquesta temporada”, va afegir.

Español va disputar les Gseries Crèdit Andorrà, en el Circuit Andorra i la Course de Côte a Font Romeu. No obstant això, la seva primera prova com a pilot de l’ACA Esport serà un ral·li de terra: És cert que durant les últimes temporades el Programa de Joves Pilots ha estat enfocat a l’especialitat de la muntanya, però, cal recordar, que quan es va posar en marxa el programa, fa uns quinze anys, els pilots van disputar certàmens de ral·lis (Volant RACC sobretot). El principal objectiu és la formació, quedant l’elecció de l’especialitat a criteri del pilot.

Etiquetes

Comentaris

Trending