L’Agència Antidopatge fa 129 controls l’any 2022, la xifra més elevada des de la seva creació

Seixanta de les analítiques s’han fet a esportistes andorrans, mentre que la resta s’han fet per petició de les federacions i agències d’altres països sense que s’hagi detectat cap positiu en les mostres analitzades al país

Els controls andtidopatge s'han incrementat el 2022
Els controls andtidopatge s'han incrementat el 2022

L’Agència Antidopatge ha realitzat 129 controls durant el 2022, segons les dades fetes públiques pel mateix organisme. Això suposa un increment del 72% respecte a l’any 2021. La recuperació dels esdeveniments esportius internacionals celebrats al país ha estat i la bona col·laboració amb les federacions i agències d’altres països expliquen aquest creixement. De moment, cap de les analítiques han donat un resultat positiu.

El 2022 ha estat el què més controls ha fet Antidopatge des de la seva creació l’any 2016, concretament 129. Això suposa un creixement de 37 analítiques respecte al 2021, quan se’n van fer 96. Del total, 60 s’han fet a esportistes andorrans, dels quals 17 en competició i 43 fora de competició, mentre que 69 s’han fet a petició d’altres agències antidopatge o federacions internacionals. I en el que portem d’any ja se n’han fet una quarantena.

Controls antidopatge a esportistes andorrans
Controls antidopatge a esportistes andorrans

La directora de l’AGAD, Natàlia Font, ha explicat que “amb la pandèmia moltes federacions i agències antidopatge d’altres països ens van demanar fer controls als esportistes residents i aquesta bona col·laboració ha continuat des d’aleshores”. Un altre factor que explica l’increment és la recuperació dels esdeveniments esportius d’alt nivell al país.

Dels controls que l’Agència Antidopatge d’Andorra ha recollit la mostra i l’ha analitzat, no s’ha trobat cap positiu. En aquest sentit, Font explica que “durant aquests anys s’han obert expedients per possibles violacions de les normes”. Tot i això, deixa clar que “si no s’ha publicat, vol dir que el dossier està en curs o que s’ha tancat sense cap sanció”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending