Esperes 'interminables' en el darrer dia per fer la declaració de l'IRPF

Comentaris

Interior del despatx del departament de Tributs i Fronteres.
Interior del despatx del departament de Tributs i Fronteres. ARXIU

Les esperes per fer la declaració de l’Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) estan sent interminables. L’últim dia de termini per ‘fer el pas’ està sent un veritable caos. De fet, fa dies que dura i l’administració tributària, com va explicar dimecres el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, no es va plantejar allargar el període. És la primera vegada que s’afronta aquest procés.

Diverses fonts han assegurat que els darrers dies s’han pogut estar sis i set hores -o en alguns casos més hi tot- abans que un obligat tributari o qualsevol altra persona que acudís a fer el tràmit fos atesa. Aquest matí de divendres l’atenció anava a ritme de sis o set usuaris a l’hora. Els obligats usuaris van i vénen i no s’acumulen cues a l’exterior de l’edifici que acull l’agència tributària.

Dijous a mitja tarda, per evitar allargar més esperes i acabar la jornada a una hora intempestiva, la direcció de l’administració tributària va acabar dictant una ordre per la qual s’autoritzava els gestors del departament a segellar la documentació que se’ls lliurava sense fer-ne cap comprovació. Una mena d’acusament de recepció i prou. Això sí, la feina es deixa per al mes d’octubre que és a tocar. I si surt alguna problemàtica s’haurà de tornar a citar l’obligat tributari per corregir les deficiències que hi pugui haver o perquè complementi la informació que calgui, si cal.

Comentaris

Trending