Espanya ha sol·licitat informació fiscal sobre el pilot Jorge Lorenzo i Andorra el busca via BOPA

La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals comunica al motorista a través d’un edicte publicat avui que se l’està mirant de localitzar per notificar-li una demanda de dades

-
-
El motorista mallorquí Jorge Lorenzo el busca la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals. La titular del departament, Clàudia Cornella, signa un edicte que aquest dimarts publica el BOPA pel qual se li comunica que se li ha de lliurar una notificació relativa a una demanda d’informació fiscal. Les autoritats espanyoles estan recopilant dades sobre el pilot, que actualment resideix formalment a Suïssa però que amb anterioritat havia tingut establerta la residència al Principat. De fet, Lorenzo dóna nom i capitaneja el menys a nivell de marca un museu sobre la seva figura a Andorra. 

L’edicte va ser acordat el 27 de setembre i a partir d’avui li donen deu dies a Lorenzo perquè es posi en contacte amb el departament que lidera Clàudia Cornella. Si, un cop transcorregut el termini esmentat, la persona concernida no hagués contactat amb la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals, “la notificació s’entendrà com a practicada a tots els efectes legals des de l’endemà del venciment del termini assenyalat”. Per tant, es posaria en marxa el procés per comunicar la informació que s’hagi sol·licitat sempre que abans el requerit, és a dir, el pilot de motos, no s’hi hagi oposat.

Com que Lorenzo no resideix al Principat, “ha de designar un representant resident fiscal al Principat d’Andorra per tal que es mantinguin amb ell totes les actuacions del procediment, incloent-hi la notificació inicial”. El mateix edicte dirigeix l’interessat a una pàgina web des d’on pot treure un model per procedir a l’esmentada designació. Fonts del sector econòmic del Principat han assegurat que edictes com el publicat aquest dimecres pel BOPA són la confirmació de la mort d’Andorra com a indret d’interès per a persones amb potencial econòmic i social, que busquen una discreció que ara el país ja no ofereix. “Que et busquin amb la publicació d’un edicte al BOPA és tot el contrari del que persones com aquest pilot poden pretendre d’un lloc on hi puguin tenir interès.”

Documents

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending