Espanya es considera damnificada pels diners que la família de l’expresident de Pescanova tenia a Andbank

L’advocacia de l’Estat, en qualitat de perjudicat, es persona a la causa oberta a l’Audiència nacional contra la família Fernández de Sousa per 2,8 milions ocults a Andorra

-
-
El jutge de l’Audiència nacional espanyola José de la Mata ha admès que l’advocació de l’Estat, en nom de l’Agència Tributària espanyola, pugui ser part en la causa oberta contra la família de l’expresident de Pescanova Manuel Fernández de Sousa per investigar com és que components de dita família tenien 2,8 milions a Andorra que mai no havien declarat. L’Estat espanyol es considera damnificat per aquest patrimoni ocult de la dona i els fills de l’exmàxim responsable de la firma pesquera. 

Tancat el cas de la fallida presumptament delictiva de Pescanova, es va obrir una investigació contra la dona de Fernández de Sousa, Rosario Andrade, i els seus fills Pablo i Ignacio per figurar com a titulars de tres comptes a l’oficina d’Andbank a Canillo que entre totes sumaven 2,8 milions d’euros. D'acord amb el relat de l'instructor, Rosario Andrade va obrir un compte el 2009 fent constar en el contracte que era un important accionista del Grup Pescanova. Aquest mateix dia va fer un ingrés inicial de 950.000 euros en efectiu encara que va arribar a acumular fins a 1,5 milions davant successives entrades realitzades fins al 2015, quan la fallida tècnica del hòlding era ja un fet.

D'aquest dipòsit inicial, segons que es fan ressò mitjans de comunicació espanyols, es van destinar 600.000 euros per obrir dos comptes més a nom dels seus fills. Igual que va passar en l'anterior cas, els mateixos van anar registrant entrades d'efectiu fins a arribar a 937.950 euros una vegada i 916.500 euros altra. A l'octubre de 2015, quan l'Audiència nacional espanyola portava dos anys investigant els motius de l'enfonsament de la multinacional, es van bloquejar els tres comptes.

Comentaris

Trending