Es manté l’estabilitat en l’epidèmia del coronavirus amb només tres nous positius

Segueixen pujant les persones que han superat la malaltia i davallant el nombre de casos actius

El coronarivus causant de la nova malaltia.
El coronarivus causant de la nova malaltia.

L’epidèmia del coronavirus segueix estabilitzada a Andorra. Tot just tres nous positius s’han detectat les darreres hores, fet que eleva a 743 els casos totals registrats des de l’inici de la crisi sanitària al Principat. Entre les bones dades d’aquest dilluns hi ha el fet de no haver de lamentar cap nova víctima mortal. Al mateix temps, segueixen creixent els curats i davallant les persones encara malaltes, el que es coneix com a casos actius.

L’actualització del balanç facilitada aquest dilluns pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no s’allunya gaire de la dels darrers dies. Hi ha nous positius, sí; però pocs. Tot just tres. Això significa que el total puja a 743 detectats des de l’inici de l’epidèmia. D’aquest total, hi ha 40 persones que han perdut la vida per culpa de la malaltia. Per tant, la taxa de letalitat queda en un 5,38%.

Altres dades positives es troben en el nombre de persones que ja tenen l’alta mèdica i les que encara es troben malaltes. És a dir, els curats i els casos actius. Els primers continuen pujant i passen de 374 a 385. Els segons segueixen caient, fins a 318 en comparació als 326 de diumenge. Per cert que totes aquestes dades surten dels resultats de fins a 113 proves PCR de les quals 94 han donat negatiu -cal tenir present que alguns dels positius corresponen a anàlisis fets a persones ja malaltes per veure si han superat o no del tot la Covid-19-.

A l’hospital hi romanen 30 d’aquests pacients, dels quals setze a la unitat de cures intensives (UCI). Dotze d’ells estan connectades a un respirador, però es confia que en les properes hores, a més trigar, dies se’ls pugui extubar.

A la planta medicalitzada del Cedre, hi ha ingressats 30 padrins, dels quals dotze provinents de Salita i sis esperant ja la segona PCR negativa per rebre una alta definitiva que, de fet, han aconseguit les darreres hores fins a tres dels interns. A la residència, però, ha entrat també un home que s’ha contagiat i que es trobava al seu domicili.

Entre els col·lectius de sanitaris es mantenen els 49 confirmats diumenge. També es manté la xifra de cinc afectats entre els membres dels cossos especials.

Etiquetes

Comentaris

Trending