Una vintena d’arquitectes interessats en dissenyar la nova seu comercial d’Andorra Telecom

Tot i que sense la pompositat de ‘The Cloud’, l’edifici que s’haurà de construir a tocar l’avinguda Meritxell haurà de ser el màxim d’innovador possible alhora que avançat tecnològicament

L'edifici tècnic haurà de quedar integrat dins de la nova construcció.
L'edifici tècnic haurà de quedar integrat dins de la nova construcció. Toni Solanelles

La direcció general d’Andorra Telecom està a l’expectativa de les propostes que es faran en relació amb el disseny de la futura seu comercial i alguna cosa més de la companyia que es construirà a tocar de l’avinguda Meritxell i que sense tantes pretensions ha d’agafar el relleu de ‘The Cloud’. Una vintena d’arquitectes han seguit in situ els detalls i les explicacions que han anat donant els responsables de l’operadora per aclarir detalls del projecte i de les seves necessitats.

Hi ha de termini fins a mitjan de setembre perquè els professionals de l’arquitectura que ho desitgin lliurin les seves propostes. El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, admet que el concurs d’idees ha generat força expectativa i que una trentena d’arquitectes van retirar el plec de bases, encara que després només una vintena han seguit, diguem-ne, les formacions que s’han anat fent. Les reunions amb les indicacions pertinents. Hi ha una clara línia vermella: l’actual  edifici tecnològic que malgrat l’enderroc de l’anterior seu i de l’antiga caserna de bombers continua dempeus, s’ha de mantenir, ha de quedar integrat, “engolit”, segons Nadal, pel futur immoble, que tindrà una de les cares a l’avinguda Meritxell 112.

“Que sigui la façana principal o no, dependrà de cadascun dels arquitectes”, explica el director general d’Andorra Telecom, que admet cert neguit positiu per conèixer quines propostes posen els professionals de l’arquitectura. Tot i que no serà un edifici magnànim com ‘The Cloud’, sí que es preveu que hi hagi propostes trencadores, gairebé singulars. En tot cas, l’edifici ha de ser “tecnològic i innovador” i ha de donar resposta a les necessitats de la companyia, que passen per tenir una agència comercial, per poder dotar-se d’oficines administratives i, també, per ostentar un espai museístic vinculat a la seva història i la matèria amb què tracta.

No hi haurà ni botigues ni restaurants ni espais per llogar en forma de viver empresarial. És a dir, del nou edifici no se n’espera que sigui un nou revulsiu del negoci d’Andorra Telecom. Una pota de la diversificació de negoci de l’operadora. Això sí, ha de donar una resposta eficaç i eficient a la necessitat de l’operadora, ara resolta provisionalment amb uns locals de lloguer a Prat de la Creu, i ha de permetre acostar-se a “entitats públiques” amb les quals Andorra Telecom manté especials lligams com pot ser Actua Tech.

Comentaris (10)

Trending