Es reprenen els treballs de restauració de maquinària de Ràdio Andorra

Se segueix així amb el calendari previst, que incloïa el retorn a les tasques aquest mes d’abril, centrades en la conservació dels emissors i altres elements de l’edifici situat a Encamp

Un dels emissors de Ràdio Andorra.
Un dels emissors de Ràdio Andorra.

Seguint el calendari previst, aquest mes d’abril s’han reprès els treballs de conservació i restauració dels emissors i altra maquinària radiofònica de l’edifici de l’antiga Ràdio Andorra a Encamp. El projecte permetrà conservar aquest bé cultural i deixar-lo a punt abans del trasllat de les dependències del ministeri de turisme i les oficines d’Andorra Turisme, tal com va anunciar el passar mes de febrer el cap de Govern.

Part dels treballs de restauració els du a terme l’empresa Retoc, que adequarà la maquinària més antiga i més icònica de Ràdio Andorra, l’emissor SFR de l’any 1939 que va estar en funcionament fins a principis dels anys 80 del segle passat. Paral·lelament, des del departament de Patrimoni Cultural, es fan les tasques de conservació i restauració de la resta d’elements de la primera planta i les seves connexions.

En concret, s’està treballant en la conservació de set grups de motors, una zaon de filtratge de corrent, dues màquines de distribució de corrent elèctric, una grua de transport, un Fedeer, un rectificador de corrent, quatre radioemissors, un estudi d’àudio i una calaixera de fusta per desar material de reposició. La intervenció consisteix en fer una neteja superficial, en l’eliminació dels òxids, posterior inhibició, reintegració matèrica i neteja de la pols de l’interior dels aparells.

La restauració dels emissors i maquinària va començar el 2018 per part de la mateixa empresa, Retoc. Durant el primer mes de feina dels sis previstos es va detectar la presència d’amiant en alguns components de la maquinària. A causa d’això, es van haver d’aturar els treballs de restauració per planificar l’extracció i eliminació de l’amiant.

 

Comentaris

Trending