Envien a la presó la noia que va mossegar una policia per la impossibilitat de controlar-la a salut mental

La jove, de 18 anys, es va enfrontar als agents que diumenge van intervenir en un enfrontament que mantenia al domicili amb una seva germana, que l’endemà va acabar lesionada per l’agressora un cop lliure

-
-
Amb antecedents mèdics sabuts, l’ara empresonada va ingressar a l’hospital dilluns a la tarda després del segon incident, però finalment la Batllia ha disposat l’internament a la Comella per garantir la seva seguretat. Un informe mèdic assegura que el seu estat posa en risc tant l'entorn com a ella mateixa i que a l'hospital no se la pot controlar degudament. La mesura ha indignat persones coneixedores del cas, que consideren que la presó no és el lloc on ha d'estar aquesta noia.

La noia que diumenge passat va acabar mossegant una agent de policia que intervenia per intentar dissuadir un altercat que aquesta estava protagonitzant amb la seva germana i la seva mare ha acabat finalment ingressant al centre penitenciari per odre judicial després que els metges que la tractaven a la planta de salut mental de l’hospital ho recomanessin per una qüestió de seguretat. Diverses fonts consultades han lamentat com s’ha dut a terme tot el procés i han assegurat que el lloc on hauria d’aquesta noia, de 18 anys i amb antecedents d’alteracions psiquiàtriques notables, no és a la presó.

La jove va ser detinguda diumenge a la tarda després que el cos d’ordre fos alertada d’un aldarull domèstic en un habitatge d’Andorra la Vella. Quan la patrulla va acudir al lloc dels fets i va intentar pacificar la situació, es va trobar que la noia, molt alterada, continuava insultant i amenaçant la germana i la mare. Alhora, es va abraonar damunt l’agent que intervenia i li va clavar les dents a la part superior de la mà esquerra i també es va aferrar amb la boca en la zona del maluc. La policia es va fer visitar al centre hospitalari per descartar qualsevol problema i per tenir la constatació d’una lesió que en cap cas va revestir gravetat.

Inicialment, després d'agredir l'agent, va ser posada en llibertat després de condemnar-la a pagar una multa de cent euros; ara se la reclou davant la incomprensió de coneixedors de la situació

L’endemà, dilluns, la noia va ser posada a disposició judicial i la Batllia de guàrdia li va acabar aplicant una ordenança penal, un judici ràpid, que amb l’acord de la fiscalia i del seu advocat defensor, li va suposar haver de pagar una multa de cent euros. En cap moment no es va dictar una mesura mèdica tot i els antecedents de la noia. Al cap de poca estona i a petició seva va ser traslladada a l’hospital, d’on es va escapolir i això va activar una petita recerca que va concloure tan bon punt altra vola la mare de la noia va avisar la policia que estava provocant novament aldarulls al domicili, causant destrosses i una ferida contundent al cap de la seva germana.

Finalment, mentre la germana era atesa per la lesió al servei d’urgències, l’agressora va ser internada al centre de salut mental. Hi va estar un parell de dies però, segons les fonts consultades, s’hauria elaborat un informe forense psiquiàtric on s’hauria posat de relleu que l’estat de la noia representava un perill per al servei per la impossibilitat de poder-la controlar i, per tant, i no podent estar sola posava en risc qualsevol persona del seu entorn i fins i tot a ella mateixa per la clara voluntat d’autolesionar-se. En aquest marc, els especialistes mèdics consideraven que com a mesura de seguretat era prescriptible el seu internament penitenciari.

Les fonts consultades, però, han assegurat que aquest no és el camí atès que la noia no és una delinqüent si no que es tracta d’una malalta que se l’ha de tractar com a tal i, per tant, s’han de posar els recursos que pertoquin per poder vetllar per la seva seguretat i, alhora, mirar de curar-la en relació a la dolença que pugui patir.

Etiquetes

-

Relacionat

La ‘mossegadora’ de policies paga cent euros de multa, queda lliure i tot seguit obre el cap a la germana
-

Relacionat

Detinguda per mossegar una policia

Comentaris

Trending