Dos interns de Salita positius han estat traslladats al Cedre per intentar contenir el contagi al centre privat

Els familiars de la residència gestionada per Domus Vi demanen que es facin les proves a tots els usuaris i treballadors, com a mínim de la planta on hi ha les persones de més risc

-
-
El Cedre centralitza o centralitzarà, mentre es pugui, totes aquelles persones que internes en un centre sociosanitari o geriàtric del país siguin diagnosticades amb un positiu de Covid-19. Aquesta és l’estratègia adoptada per intentar tallar els contagis en els centres on hi ha internes, normalment, persones d’edat avançada. Les darreres hores s’haurien enviat entre dos interns de Salita que han donat positiu de Covid-19 cap al Cedre.

El centre sociosanitari públic té habilitada una planta on es tracten tots els pacients de centres geriàtrics que tenen diagnosticada la malaltia. Es vol evitar que el virus entri amb força i de manera virulent en els centres de gent gran del país. Els estralls que està fent la malaltia entre la població d’edat més avançada d’arreu són molt elevats. De fet, i segons les dades de què disposa l’Altaveu, que no han estat corroborades oficialment, almenys set dels dotze difunts confirmats eren interns del Cedre. Hi hauria un vuitè cas pendent de confirmar.

El temor que a Salita pugui començar a passar el mateix és molt elevat. De fet, familiars d’usuaris d’aquest centre gestionat per la multinacional Domus Vi han expressat la seva elevada preocupació i han demanat que de forma urgent es facin les proves tant als interns com als treballadors que hi estan en contacte, especialment en la planta on hi ha els residents més delicats i, en conseqüència, de més risc.

Durant les darreres hores, fins on ha pogut saber l’Altaveu, al conjunt del país hi ha hagut una sola defunció, que no es pot atribuir en aquest cas al coronavirus. A banda de les dotze defuncions de persones que havien contret Covid-19 (fos o no fos el virus el causant de la mort, en tot cas sí en va ser un possible accelerador), hi havia resultats pendents de proves fetes a dos difunts més.

Comentaris (3)

Trending