L'incendi a la deixalleria de la Comella no ha afectat cap residu perillós ni afectarà el funcionament de Ctrasa

El ministeri de Medi Ambient estudiarà l’origen del foc i si s’ha comès alguna irregularitat a l’hora de traslladar els residus fins al centre de transferència

-
-
Dos camions dels bombers han hagut de treballar aquesta matinada durant més de dues hores per donar per ben apagat l’incendi que ha generat un bon ensurt a la deixalleria de la Comella, just per sobre de les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa) i que també gestionen els operaris d’aquest equipament. Tot i l’espectacularitat de les flames no s’han hagut de lamentar danys importants alhora que segons el Govern no hi ha hagut cap implicació sobre el centre de valorització energètica ni tampoc s’ha vist afectat cap residu perillós. L'activitat que es podria veure afectada és la trituració del residu voluminós però ja s'han adoptat les mesures per solucionar-ho.

El foc, del qual no se’n sap encara ara per ara l’origen, s’ha iniciat passades la 1 de la matinada i han cremat pràcticament la totalitat de les escombraries que hi havia acumulades a la instal·lació. Tot i ser de matinada, en quedar en una zona alta respecte del nucli urbà central, algunes persones han pogut ser testimonis, des de la distància, del foc. Dos vehicles del cos d’extinció d’incendis s’han traslladat fins a l’indret i hi han estat ben bé fins a 2/4 de 4, per assegurar-se que no hi pogués haver qualsevol rebrot. S’ha hagut de remoure tota la brossa incinerada per garantir que no quedava cap flama en somort que pogués revifar amb posterioritat. També han acudit al lloc dues patrulles de la policia.

El foc només ha provocat incidències a la trituradora de Residu Assimilable a Urbà (RAU) i al paper i cartró, que s’havia buidat just trenta minuts abans de l’inici de les flames. No hi ha hagut afectació sobre la resta de residus emmagatzemats en aquest equipament, segons que ha anunciat el Govern en un comunicat. Després de l’avaluació de danys, els tècnics de Ctrasa asseguren que no hi ha hagut cap implicació sobre el centre de valorització energètica ni tampoc s’ha vist afectat cap residu perillós.

L'activitat que es podria veure afectada és la trituració del residu voluminós, però ja s'han fet les gestions pertinents per obtenir una nova maquinària. Així per tant, des de l'administració es ressalta que l’incident no afecta el funcionament de la planta de valorització energètica ni el servei que ofereix Ctrasa. El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat estudiarà l’origen del foc i si s’ha comès alguna irregularitat a l’hora de traslladar els residus fins a la centre de transferència de la deixalleria.

Comentaris (1)

Trending