Ensurt a Arinsal per una avaria que ha obligat a evacuar 68 esquiadors ‘atrapats’ al telefèric 

(AMB VÍDEOS) L’operació ha durat dues hores i cap dels usuaris de l’estació han patit cap incidència; la falla s’ha reparat i es preveu que aquest dimecres el giny funcioni a la perfecció

-
-
Els bombers i el personal de l'estació de Vallnord Pal-Arinsal han evacuat aquest dimarts a la tarda 68 esquiadors que havien quedat ‘atrapats’ en les cabines del telefèric d’Arinsal. Una problema tècnic degut a mal funcionament d’unes de les pilones hauria obligat els ocupants a estar-se molta estona a l’interior dels habitacles. Donat que estaven a uns cinquanta metres de l’estació d’arribada del giny s’ha optat pel rescat, que ha durat unes dues hores. Tot plegat ha quedat en un ensurt sense cap mena de conseqüències per als usuaris, que en bona part s’ho han agafat com una aventura més.

Els esquiadors han estat traslladats, només ‘tocar a terra’, cap als restaurant on tenien previst anar o cap als hotels on estaven allotjats. Segons fonts de Vallnord Pal-Arinsal, els clients han entès la situació i no hi ha hagut cap problema. El servei d’atenció al client s’ha fet càrrec de l’afer després que els pisters i els bombers participessin en els treballs d’evacuació. El cos de salvament ha traslladat ràpidament a la zona un helicòpter per supervisar les tasques de rescat i per intervenir-hi si era necessari. 

L’incident ha obligat a activar el protocol establert per a l’ocasió. Així i entre altres coses, s’ha hagut d’avisar la resta d’estacions del país, que de seguida han ofert tot el seu suport. Una vegada tots els esquiadors han estat desallotjats (essencialment estaven repartits entre dues cabines), tècnics de Duppelmyr -constructora del giny- i operaris del departament d’explotació de l’estació massanenca han procedit a reparar l’avaria. Aquest mateix dimarts la incidència ha estat donada per resolta. 

Tot i això, aquest dimecres a les set del matí es faran unes proves per comprovar que el telefèric funciona perfectament. La direcció de l’estació espera que a 2/4 de 10 es pugui posar el giny en funcionament com ho fa cada dia. Aquest dimarts era un dia de molta afluència tenint en compte que en algunes regions de França són vacances escolars. El giny uneix Pal amb Arinsal.

imatges: VALL NORD PAL-ARINSAL / USUARIS

Comentaris

Trending